» » Професор Гданського університету прочитав лекцію для студентів ТНЕУ

Професор Гданського університету прочитав лекцію для студентів ТНЕУ

Дата: 13-09-2018, 15:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Одинадцятого вересня 2018 року в залі засідань вченої ради ТНЕУ відбулась відкрита лекція доктора габілітованого, професора економічного факультету Гданського університету (Республіка Польща) Богдана Єлінського на тему: «Зовнішньоекономічна політика Польщі» (англійською мовою).

                   

Дана лекція відбулась в рамках реалізації програми науково-дослідного стажування доктора габілітованого, професора Богдана Єлінського, яке здійснюється відповідно до договору про науково-дослідне співробітництво між Тернопільським національним економічним університетом та Гданським університетом (Республіка Польща).

 

Професор у своїй розповіді вдало поєднав теоретичні аспекти з їх практичною реалізацією. Це була не тільки історія успіху, якого досягнула Польща у своїй зовнішньоекономічній політиці, а й розгляд певних невдач, з якими стикалася держава у час свого становлення. Студенти мали нагоду дізнатися про історичні аспекти розвитку даної політики, етапи, які пройшла Польща від набуття членства в ЄС до абсолютного втілення усіх критеріїв, яких вимагав ЄС стосовно становлення економіки країни до сьогоднішнього дня.

 

 Богдан Єлінський проаналізував інституційні складові зовнішньоекономічної політики Польщі не тільки як члена ЄС, а як члена інших міжнародних організації починаючи з 1950 р.

 

Спілкування із професором було надзвичайно цікавим для студентів, адже він займається не лише науковою та викладацькою діяльністю, а є і успішним практиком – очолює ряд компаній, займається підприємницькою діяльністю.

 

«Дуже важливим є те, що під час лекції увага молоді була звернена не тільки на теоретичне підґрунтя певних проблем, а й на те, як цю теорію застосувати на практиці, як здійснити правильний аналіз ситуації, щоб надалі досягнути успіху», – зазначає керівник Відділу міжнародних зв’язків ТНЕУ Уляна Зіновіївна Коруц.

 

Наприкінці лекції професору, а також його колезі – доктору габілітованому, професору економічного факультету Гданського університету (Республіка Польща) Євгеніушу Гостомському, який також прибув на стажування до ТНЕУ, було вручено сертифікати, що засвідчують проходження ними науково-дослідного стажування у нашому університеті.