» » З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек у книгозбірні ТНЕУ відбулася квест-гра

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек у книгозбірні ТНЕУ відбулася квест-гра

Дата: 28-09-2018, 11:18 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек у Бібліотеці ім. Л. Каніщенка ТНЕУ відбулася гра-квест «Лабіринтами храму душі й науки», яку організувала та провела для студентів факультету аграрної економіки та менеджменту постійний відвідувач цього закладу – канд. екон. наук, доцент кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування Любезна І. В.

 

Реалії сьогодення ставлять перед бібліотеками нові завдання – необхідність  пошуку креативних форм і методів обслуговування різних груп користувачів, нових шляхів і засобів функціонування. До них можна віднести і гру-квест, що дає можливість у цікавій для студентської молоді формі популяризувати бібліотеку, як місце цікавого та змістовного дозвілля,  підсилити інтерес до бібліотеки та читання.

 

Метою гри-квесту «Лабіринтами храму душі й науки» було: урізноманітнення цікавого та корисного дозвілля читачів; підсилення уваги до бібліотеки та читання; розвиток орієнтування у книжковому фонді бібліотеки. Завданням – підвищити імідж бібліотеки, імідж людини, яка читає; популяризувати бібліотеку як місце цікавого, змістовного дозвілля; підвищити пізнавальну активність читачів за допомогою гри.

 

Команди отримали завдання скласти і прочитати відомі вислови про книгу кожній команді. Щоб отримати їх командам за допомогою мапи необхідно було пройти 4 локації (читальний зал для студентів, бібліографічний відділ та книгосховище №1 і №2). На кожній зупинці команди виконували різноманітні  завдання, за правильне виконання яких отримували одну частину вислову.

 

Щоб потрапити на зупинку та почати виконувати завдання команді потрібно було відгадати ключове слово.   

 

Студентські команди успішно впоралися із завданням і проявили кмітливість, швидкість мислення та інтуїтивне прийняття рішень, вміння працювати в команді.

 

Переможцем стала та команда, учасники якої найшвидше пройшли усі локації, виконали завдання координатора, швидко  дісталися фінішу та склали свій вислів.

 

Завдяки організації та проведенню таких заходів бібліотека стає популярним місцем в університеті, місцем, де завжди цікаво.

 

Сподіваємося, що відвідування бібліотеки стане доброю звичкою, яка перетвориться в потребу систематичного читання.