» » Студенти першого курсу спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ на практиці ознайомилися зі своєю майбутньою професією

Студенти першого курсу спеціальності «Геодезія та землеустрій» ТНЕУ на практиці ознайомилися зі своєю майбутньою професією

Дата: 4-10-2018, 16:39 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Важливим етапом у формуванні висококласних фахівців технологічно складних професій є спілкування із практиками та працівниками спеціалізованих установ. Зважаючи на це, колективом кафедри менеджменту біоресурсів та природокористування ТНЕУ, яка забезпечує навчання за спеціальністю «Геодезія та землеустрій», укладено ряд угод про співпрацю із землевпорядними та геодезичними інститутами та підприємствами. У рамках таких угод передбачена можливість обміну досвідом, проходження виробничої практики, сприяння у матеріально-технічному забезпеченні навчального процесу та організації практичних занять на базі установ.

 

Реалізуючи положення співпраці 2 жовтня 2018 року студенти першого курсу спеціальності «Геодезія та землеустрій» разом із куратором Розумом Р. І. та керівником курсу «Вступ у спеціальність» Волошином Р. В. відвідали ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою».

 

Під час візиту студенти отримали базову інформацію щодо діяльності Інституту, мети та завдань, які він реалізує в сфері землеустрою, ознайомилися із основними видами землевпорядної документації, попрацювали з професійним геодезичним обладнанням.

 

Робота з обладнанням стала родзинкою екскурсії. Так, з допомогою двочастотного GPS-приймача студенти під керівництвом геодезиста землевпорядного інституту визначили координати точок та об’єктів на території установи. Потім вони навчилися визначати відстані до точок за допомогою електронного тахеометра.

 

Після цього на прикладі професійних програм студентам було продемонстровано, яким чином отримані за допомогою геодезичних приладів дані використовуться при формуванні землевпорядних і топографічних планів земельних ділянок, як вони відображаються на кадастровій карті та на що потрібно звертати увагу в процесі роботи.

 

Першокурсники були активними учасниками усіх процесів, ставили багато запитань, цікавилися принципами роботи обладнання, виконували нескладні операції.

 

Колектив кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування ТНЕУ спільно зі студентами групи ГЗ-11 висловлює щиру подяку директору  Шмігелю Андрію Борисовичу та персоналу ДП «Тернопільський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою» за цікаву, змістовну і пізнавальну екскурсію.