» » Інститут регіонального розвитку ТНЕУ – учасник Форуму «Клієнтоорієнтованість бізнесу»

Інститут регіонального розвитку ТНЕУ – учасник Форуму «Клієнтоорієнтованість бізнесу»

Дата: 24-10-2018, 10:08 | Автор: Інститут регіонального розвитку ТНЕУ

  З метою налагодження зв’язків з представниками бізнесу, ознайомлення з можливостями участі у грантових програмах завідувач лабораторії проектного менеджменту Інституту регіонального розвитку Тернопільського національного економічного університету Олена Борисяк взяла участь у Форумі «Клієнтоорієнтованість бізнесу» у м. Тернопіль.

                                         

Захід організовано Центром інформаційної підтримки бізнесу (м. Івано-Франківськ), створеного на базі Клубу Ділових Людей України за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку у рамках ініціативи EU4Business. Учасниками Форуму були понад 100 представників бізнесу.

 

Програма Форуму була насиченою і цікавою. Спікер Олександр Івахненко представив доповідь на тему: «ТОП-5 інструментів, які зроблять компанію клієнтоорієнтованою та покращать сервіс», під час якої відзначив, що сервісна компанія є клієнтоорієнтованою для цільового клієнта, утверджується тенденція клієнт-персонал, важливим є розробка аватару клієнта, впровадження аналітичних автоматизованих систем. У свою чергу Тетяна Муравйова презентувала тему «Клієнтоорієнтованість: вся правда від практикуючого теоретика», а Сергій Цибульський – «Мотивація+орієнтація на клієнта. Комплексний підхід до впровадження змін».

 

Цінною для представників бізнесу була зустріч з Уповноваженим представником Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Аідою Марущак, яка ознайомила із можливостями для бізнесу від ЄБРР. Голова Клубу Ділових Людей Україна Микола Савуляк представив можливості від Центру інформаційної підтримки бізнесу.

 

Під час панельної дискусії «Фішки клієнтоорієнтованості бізнесу» пізнавальним був обмін досвідом експертів щодо застосування підходу клієнтоорієнтованості на підприємствах: «Turkish Airlines» (Тарас Старак – регіональний представник з маркетингу), «Ромус-Поліграф» (Юрій Холод – комерційний директор), «Домова служба» (Валерій Гусак – директор), ТОВ «Арія Моторс» (Іван Бойко – керівник), Тернопільська пивоварня «Опілля» (Володимир Гульовський – комерційний директор).

 

Завідувач лабораторії проектного менеджменту Інституту регіонального розвитку ТНЕУ Олена Борисяк під час «Business Networking» ознайомила учасників Форуму із напрямами діяльності Інституту регіонального розвитку університету та обговорила перспективні теми для реалізації спільних проектів.