» » Науковці ТНЕУ провели тренінг «Здійснення господарської діяльності в Україні для іноземців: правові, податкові та митні аспекти» в Інституті європейської інтеграції (Республіка Польща)

Науковці ТНЕУ провели тренінг «Здійснення господарської діяльності в Україні для іноземців: правові, податкові та митні аспекти» в Інституті європейської інтеграції (Республіка Польща)

Дата: 25-10-2018, 15:13 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Відповідно до Договору про співпрацю між Тернопільським національним економічним університетом та Інститутом європейської інтеграції (Республіка Польща) у рамках діяльності Центру міжнародної освіти та розвитку, створеного двома сторонами, делегація від університету (проф. Десятнюк О. М., доц. Коруц У. З., ст. викладач Титор В. Й., ст. викладач  Кекіш І. П., доц. Валігура В. А.) взяла участь у тренінгу «Здійснення господарської діяльності в Україні для іноземців: правові, податкові та митні аспекти». Тренінг відбувся у м. Краків (Республіка Польща) упродовж 18-19 жовтня 2018 року для компанії PGNiG (компанія Нафтогаз, Польща).

                        

Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність та інноваційний розвиток) проф. Оксана Миронівна Десятнюк взяла участь у відкритті першого курсу тренінгів, що був організований у рамках Центру, визначила основні організаційні аспекти спільної діяльності. У ході робочої наради з директором Інституту європейської інтеграції обговорила напрями спільної роботи, умови та вимоги до залучення фахівців з науково-педагогічного колективу університету у наступних заходах, можливості реалізації спільних проектів. Проректор мала можливість поспілкуватися з директором компанії PGNiG, вручила сертифікати, що засвідчують участь у тренінгу працівникам компанії PGNiG та отримала схвальну позитивну оцінку за проведений тренінг від керівництва компанії.

 

Програма тренінгу включала такі блоки:

І. Огляд українського правового середовища для іноземних компаній. Діяльність товариства з обмеженою відповідальністю (відповідно до нового Закону України «Про товариство з обмеженою відповідальністю та додатковою відповідальністю»). Правові колізії. Відмінності в українському та польському законодавстві. Врегулювання спорів у корпоративних та економічних відносинах.

Зазначений блок тренінгу проводила к.ю.н., доц. кафедри цивільного права та процесу Уляна Коруц.

 

 ІІ. Правила переміщення товарів через митні кордони України, їх декларування та митне оформлення. Типи митних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України. Недотримання митного законодавства та види відповідальності.

Даний блок тренінгу проводив старший викладач кафедри податків та фіскальної політики Ігор Петрович Кекіш.

 

ІІІ. Іноземні контракти і нетарифне регулювання. Оподаткування товарів, що переміщуються через митний кордон України юридичними та фізичними особами.

Тренером даного блоку виступив старший викладач кафедри податків та фіскальної політики Володимир Йосипович Титор.

 

IV. Деталі податкових розрахунків та сплати податків юридичними особами в загальній системі оподаткування.   Загальна система оподаткування юридичних осіб. Облік, фінансова  та податкова звітність.

Тренером зазначеного блоку тренінгу виступив доц., доц. кафедри податків та фіскальної політики Володимир Андрійович Валігура.