» » Принципи дуального навчання успішно реалізовують на факультеті комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ

Принципи дуального навчання успішно реалізовують на факультеті комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ

Дата: 16-11-2018, 12:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Запорукою успіху випускників закладу вищої освіти є їх вдале працевлаштування. Дотримуючись цього принципу, на факультеті комп’ютерних інформаційних технологій Тернопільського національного економічного університету налагоджена співпраця з ІТ-компаніями Тернополя. Зокрема, навчальні плани підготовки фахівців побудовано таким чином, щоб навчаючись на 3-4 курсі, студент міг бути повноправним учасником команди розробників програмних продуктів і його знань та вмінь вистачало для реалізації проектів реальних замовників.

 

Нещодавно таке співробітництво дістало розвиток у напрямі реалізації принципів дуальної освіти. Зокрема, укладено угоду з багаторічним партнером ФКІТ – компанією Eleks про дуальне навчання студентів факультету комп’ютерних інформаційних технологій спеціальності «Інженерія програмного забезпечення».

 

Реалізуючи ці домовленості, на базі офісу компанії студенти мають можливість працювати у спільній навчальній лабораторії ТНЕУ та компанії Eleks з інженерії програмного забезпечення, де поряд з вивченням технологічних дисциплін втілюють набуті знання для реальних проектів. Навчання проводять фахівці компанії, більшість з яких є випускниками факультету комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ.

 

На перспективу планується укладення аналогічних угод з іншими провідними ІТ-компаніями, адже ринок цієї галузі активно розвивається і потребує відповідних фахівців. Поєднуючи теоретичне заняття з практикою на проектах реальних замовників, студент може швидше адаптуватися до умов роботи в команді, бути результативнішим та готовим до вирішення нестандартних задач, набути навичок, що характеризуватимуть його як висококласного розробника програмного забезпечення на ринку праці.