» » Вокалістка гурту «Фіра» Ірина Музика поспілкувалася зі студентами соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ

Вокалістка гурту «Фіра» Ірина Музика поспілкувалася зі студентами соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ

Дата: 5-09-2020, 14:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні, 4 вересня у рамках зустрічей порталу «Освітотериторія» викладачі, студенти, адміністрація  соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету слухали і спілкувалися  з вокалісткою музичного гурту «Фіра» Іриною Музикою, яку представив присутнім  начальник Управління культури Тернопільської обласної державної адміністрації Григорій Платонович Шергей.

 

В аудиторії  лунали слова пані Ірини не тільки про музику, пісні, які виконує гурт, але  шляхи його становлення і пошуку власне свого, своєї музики, цікавого, нового, у різних інтерпретаціях.

 

2007 рік став початком творчості для колективу «Джазова фіра». А це були близькі друзі,  шанувальники джазу, які  презентували у своїй музиці і піснях  елементи джазу, і стиль «кантрі» , і фольк, і етно. Таке  майстерне поєднання цих стилів дозволило  українській народній пісні звучати по-новому, цікаво, мелодійно, захопливо та сучасно, драйвово.

 

Надзвичайно тепло  п. Ірина розповіла про професійну роботу у Тернопільській  філармонії, концерти, пісенні твори, які укладали та укладають учасники «Фіри», їхні виступи у багатьох містах, містечках України, а також за її межами, участь у багатьох пісенних фестивалях. Колектив перебуває у постійному творчому пошуку, удосконаленні репертуару, адже виконання тих чи інших композицій  звучить тільки українською мовою – це позиція гурту.

 

Пані Ірина  неодноразово зверталася до студентів, наголошуючи на постійній праці над собою, на самоосвіті. Досягає  свого той, хто шукає, хто живе роботою. Особливо, це стосується музикантів.

 

«Генератором» і керівником гурту «Фіра» є Сергій Степанів (чоловік вокалістки), він і композитор, і аранжувальник, і порадник у всьому.

 

Студенти ставили запитання Ірині Музиці щодо подальших планів, також цікавилися участю гурту в одному із  сезонів  «X-фактор».

 

«Будьте справжніми, вірними, вільними  і творіть на своїй землі», – побажала знана вокалістка студентам.

 

Наприкінці зустрічі  професор, доктор історичних наук, в. о. декана соціально-гуманітарного факультету  Оксана Євгенівна Гомотюк  щиро подякувала  запрошеним гостям –  Ірині Музиці і Григорію Шергею – за початок  співпраці з Управлінням культури на новому факультеті, за долучення до культурних цінностей нашого студентства, вироблення у них  творчих навичок, вміння використовувати здобуті знання у майбутній роботі.