» » Західноукраїнський національний університет як учасник Українського дослідницького соціального консорціуму візьме участь у роботі третього Національного круглого столу на тему «Мова»

Західноукраїнський національний університет як учасник Українського дослідницького соціального консорціуму візьме участь у роботі третього Національного круглого столу на тему «Мова»

Дата: 16-10-2020, 15:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 «Популяризувати українську мову необхідно, адже вона має стати однією з тих точок дотику, які об’єднують суспільство». Про це заявив Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, анонсуючи проведення 19 жовтня о 13:00 год. у Харкові третього Національного круглого столу на тему «Мова».

«Національний круглий стіл» проводиться в рамках Національного Форуму «Трансформація України» Центром досліджень політичних цінностей та Міністерством культури та інформаційної політики України у співпраці з Українським дослідницьким соціальним консорціумом. Це проект, спрямований на єднання нації та просування прогресивних світоглядних цінностей.

 

Зво, учасники УДСК, інтерактивно можуть брати участь в онлайн-дискусіях та  матимуть пріоритетне право ставити питання.

 

Серед спікерів цього разу виступлять:

  • Олесь Доній, координатор програми круглих столів, директор «Центру досліджень політичних цінностей».
  • Оксана Данилевська, кандидатка філологічних наук, старша наукова співробітниця Відділу стилістики, культури мови та соціолінгвістики Інституту української мови НАНУ.
  • Юрій Макаров, журналіст, головний редактор UА: Суспільне, голова Шевченківського комітету.
  • Олександр Красовицький, видавець, генеральний директор і основний власник видавництва «Фоліо» (Харків).
  • Софія Бутко, кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української мови філологічного факультету ХНУ імені Каразіна.
  • Ігор Піддубний, директор Інституту медіа-комунікації Національної академії управління, кінодокументаліст, журналіст.
  • Сергій Стуканов, координатор проєкту «Огляд становища української мови» (проєкт руху «Простір свободи»), керівник Українського розмовного клубу в Донецьку (2012-13 роки), керівник аналітичного відділу Центру контент-аналізу.
  • Геннадій Друзенко, правник, публіцист, перекладач та громадський активіст. Ветеран російсько-української війни. Запрошений дослідник у Центр конституційної демократії Індіанського університету. Співзасновник та керівник Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова.
  • Олександр «Фоззі» Сидоренко, вокаліст гурту «Танок на Майдані Конґо», журналіст і письменник.   
  • Тарас Кремінь, Уповноважений із захисту державної мови, політик, науковець, громадський діяч.

Пряму трансляцію запрошуємо подивитися на сторінці Facebook (https://www.facebook.com/NationalRoundTable) та на YouTube каналі «political values» (https://www.youtube.com/channel/UCLroke2dRrWicVJVGqBY46w).

 

Також викладачі та студенти ЗУНУ можуть долучитися безпосередньо до цікавої дискусії на платформі ZOOM (вхід за посиланням: https://zoom.us/j/93208576862).

 

Координаторкою цього круглого столу стала громадська активістка, волонтерка, засновниця волонтерського руху «Безкоштовні курси української мови» та освітньої платформи «Є-мова», проєктна менеджерка, кандидатка політичних наук Анастасія Розлуцька.