» » Про основи цифрової економіки говорили на факультеті економіки та управління ЗУНУ

Про основи цифрової економіки говорили на факультеті економіки та управління ЗУНУ

Дата: 30-10-2020, 17:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 30 жовтня 2020 року для студентів спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» відбулася онлайн-лекція від Голови правління Української міжбанківської валютної біржі, Голови наглядової ради ЗУНУ, доктора економічних наук, професора Гулея Анатолія Івановича на тему: «Основи цифрової економіки».

 

З вітальним словом виступили проректор з міжнародної діяльності ЗУНУ, доктор економічних наук, професор Оксана Миронівна Десятнюк, декан факультету економіки та управління, кандидат економічних наук, доцент Віктор Михайлович Островерхов та завідувач кафедри підприємництва і торгівлі, доктор економічних наук, доцент Ольга Миколаївна Собко. Модератор заходу – Турчин Люба Ярославівна, кандидат економічних наук, доцент  кафедри підприємництва і торгівлі.

 

Більше сотні учасників долучилися до обговорення актуальних питань. Зацікавленість проблематикою розвитку цифрової економіки виявили не лише студенти спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» ЗУНУ, а й інших освітніх програм і закордонних університетів.

 

Професор Анатолій Іванович Гулей запропонував освітянській спільноті ґрунтовне пояснення переваг цифровізації економічних процесів, електронних і цифрових грошей, ролі держави в регулюванні операцій з криптовалютами, роз’яснення природи фіатних грошей, операцій з блокчейну, висвітлення питань криптоекономіки та криптоіндустрії, можливих моделей запуску національної криптовалюти. На закінчення професор Анатолій Іванович надав вичерпні та обґрунтовані відповіді на численні запитання слухачів.

 

Адміністрація факультету економіки та управління спільно з колективом кафедри підприємництва і торгівлі висловлюють щиру подяку доктору економічних наук, професору Гулею Анатолію Івановичу за люб’язне прийняття запрошення та проведену лекцію. «Нам дуже приємно, що коло наукових інтересів фахівця найвищого рівня співпадає із спеціалізацією кафедри підприємництва і торгівлі та факультету економіки та управління», – наголосив декан факультету та висловив сподівання розвитку міцної співпраці та проведення серії наступних лекцій від професора.