» » Студенський гурток кафедри фінасів ім. С. І Юрія «Фінансова просвіта» відзначив Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності

Студенський гурток кафедри фінасів ім. С. І Юрія «Фінансова просвіта» відзначив Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності

Дата: 11-11-2020, 13:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Незважаючи на карантинні обмеження, спричинені стрімким поширенням коронавірусної інфекції, гурток «Фінансова просвіта» кафедри фінансів ім. С.І.Юрія ЗУНУ не зрадив своєї традиції щорічно відзначати Міжнародний день заощаджень та Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності. Щоправда, формат приурочених заходів цьогоріч був дещо іншим, оскільки задля безпеки учасників, усі зустрічі відбувалися виключно в онлайн-режимі.

На заходах з нагоди Міжнародного дня заощаджень та Всеукраїнського тижня фінансової грамотності особливу увагу було приділено питанням заощадження коштів та дбайливого й економного ставлення до грошей, часу, природніх ресурсів тощо, оскільки в нинішніх складних умовах вони є досить злободенними.

Активний гуртківець «Фінансової просвіти», магістр з фінансів Андрій Ямелинець провів декілька онлайн-зустрічей, на яких ознайомив присутніх з сучасними можливостями онлайн-банкінгу та його роллю у процесі заощадження. Зокрема, на онлайн-диспуті «Екозаощадження: переосмислення глобальної стійкості економіки і залучення заощаджень на благо людей», організатором і спікером якого виступила керівник Міжнародної студії фінансів сталого розвитку ЗУНУ д.е.н., професор Оксана Іванівна Тулай, Андрій розповів про банківські онлайн-депозити, які дають можливість здійснювати заощадження та різноманітні розрахунки навіть не виходячи з дому.

Онлайн-тренінг «Банківські онлайн-сервіси: вчимося заощаджувати» (спікер Андрій Ямелинець) зібрав слухачів різного віку, охочих навчитися використовувати онлайн-можливості сучасних банків для оплати комунальних послуг, здійснення грошових переказів, відкриття депозитів чи отримання кредитів. Його учасниками були не лише студенти-гуртківці та їхні тренери, а й студенти і викладачі Фахового коледжу економіки, права та інформаційних технологій ЗУНУ. Виступ спікера спричинив жваве обговорення серед учасників та безліч запитань.

А от наступний захід викликав цікавість в учнів Тернопільської початкової школи «Ерудит» з поглибленим вивченням економіки. Саме вони стали активними учасниками  онлайн-гри «SMART GAME», яку розробили та провели студентки гуртка «Фінансова просвіта» Андріана Бугерчук і Катерина Поврознік. Дві команди, у складі яких були студенти та учні, активно змагалися за перемогу у грі, відповідаючи на каверзні запитання та виконуючи непрості завдання ведучої. Онлайн-гра «SMART GAME» вийшла динамічна, пізнавальна та весела. Учасники дізналися багато нового про грошові знаки й золоті монети і, найголовніше – допомогли Скруджу Макдаку знайти його скарби.

Сподіваємося, що заходи, організовані гуртківцями та тренерами «Фінансової просвіти» до Тижня фінансової грамотності, сприяли підвищенню рівня фінансової обізнаності різних категорій населення, які взяли в них участь. Щиро вдячні усім, хто долучився до їх організації та проведення і бажаємо вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, нових креативних ідей та безмежних фінансових можливостей!