» » «Віра, релігія» – шостий Національний круглий стіл у Кривому Розі

«Віра, релігія» – шостий Національний круглий стіл у Кривому Розі

Дата: 25-11-2020, 15:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 «Україна – унікальна держава. Це поліконфесійна та мультирелігійна держава людей, які знаходилися постійно в духовному пошуку. Це призводило до того, що виникали безліч різних релігійних спільнот з різними позиціями. З одного боку, це є наш скарб. Скарб, тому що кожна людина має право на свій вибір, а з іншого боку це є і проблема. Проблема, яка полягає в тому, що є певні непорозуміння між представниками різних конфесій. Саме тому діалог є тим простором, у якому ми можемо дійсно сформувати єдину позицію стосовно майбутнього нашої країни». – Ігор Козловський, релігієзнавець.


 26 листопада о 12:00 год. у місті Острог  відбудеться шостий Національний круглий стіл на тему «Віра, релігія».

 

Національний круглий стіл проводиться в рамках Національного Форуму «Трансформація України» Центром досліджень політичних цінностей та Міністерством культури та інформаційної політики України у співпраці з Українським дослідницьким соціальним консорціумом, до складу якого входить і Західноукраїнський національний університет. Це проект, спрямований на єднання нації та просування прогресивних світоглядних цінностей.

Зво, учасники УДСК, інтерактивно можуть брати участь в онлайн-дискусіях та мають пріоритетне право ставити питання.

За задумом організаторів такі загальнонаціональні дискусії інтелектуалів та представників громадянського суспільства на найбільш дражливі для українського суспільства теми (а вже відбулися круглі столи, присвячені культурі діалогу, мові, історії, екології й темі щастя) допоможуть нашому досить поляризованому суспільству знайти діалог. А кінцевою метою цього діалогу його організатором Олесем Донієм заявлені  такі цілі, як консолідація суспільства, спротив російській агресії та світоглядна реформація.

 

Пряму трансляцію запрошуємо подивитися на сторінці Facebook (cutt.ly/hhoTIPI) та на YouTube каналі «Рolitical values» (cutt.ly/whoTYpP), або ж приєднуйтеся до  zoom.us/j/93831071905.