» » Круглий стіл на тему «Міжнародні соціальні стандарти: значення, розвиток та проблеми запровадження і реалізації в Україні»

Круглий стіл на тему «Міжнародні соціальні стандарти: значення, розвиток та проблеми запровадження і реалізації в Україні»

Дата: 24-11-2020, 18:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

   24 листопада 2020 року з ініціативи студентського наукового гуртка  «Соціальний супервізор» за підтримки професорсько-викладацького колективу кафедри фінансового менеджменту та страхування Західноукраїнського національного університету відбувся студентський круглий стіл на тему: «Міжнародні соціальні стандарти: значення, розвиток та проблеми запровадження і реалізації в Україні».

У науковому онлайн-заході взяли участь близько 30 студентів  факультету фінансів та обліку та соціально-гуманітарного факультету класичного університету Тернополя.

Круглий стіл розпочався із вітального слова голови наукового студентського гуртка Надії Лубкей, яка відзначила актуальність теми, зважаючи на те, що на сучасному етапі відбувається глобальне усвідомлення значення побудови ефективної системи соціального захисту населення. Також студентів привітала соціальний педагог благодійного фонду «Карітас-Тернопіль», координар проєкту «Соціально-педагогічна робота з дітьми та молоддю» Ольга Аркуша. Пані Ольга наголосила на важливості обговорення проблем запровадження і реалізації міжнародних соціальних стандартів та висловила сподівання успішної та плідної співпраці.

Під час наукового заходу було обговорено такі питання: роль Міжнародної організації праці в механізмі захисту прав і свобод у сфері праці; міжнародні стандарти права на соціальне страхування на випадок безробіття; імплементація міжнародних стандартів щодо прав дитини в національне законодавство України; право на свободу об’єднання у професійні спілки для захисту економічних та соціальних інтересів; реалізація права на пенсійне забезпечення у міжнародних соціальних стандартах; фінансове забезпечення надання державних соціальних гарантій; дотримання міжнародних стандартів соціального захисту материнства та дитинства в Україні; проблеми впровадження міжнародних соціальних стандартів у законодавство України тощо. Головними доповідачами були студенти другого курсу факультету фінансів та обліку, учасники студентського наукового гуртка  «Соціальний супервізор»: Катерина Кравець, Світлана Шульгун, Аліна Шамрик, Олена Ступак, Анастасія Яковів, Василина Гльомба та Віталій Лащ. У приємній дружній атмосфері студенти мали змогу обговорити питання стосовно розвитку системи міжнародних соціальних стандартів, а також проблем їх  реалізації в Україні.

Дякуємо доповідачам за цікаві та змістовні доповіді й плідну співпрацю.