» » Ректор Західноукраїнського національного університету зустрівся з представниками Луганщини

Ректор Західноукраїнського національного університету зустрівся з представниками Луганщини

Дата: 15-12-2020, 17:46 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

До класичного університету Тернополя завітали представники Луганщини – побратими Тернопільського зонального відділу Військової служби правопорядку. Західноукраїнський національний університет уже багато років поспіль реалізовує проєкт «Норвегія-Україна», у якому беруть участь військові, зокрема начальник Тернопільського зонального відділу військової служби правопорядку, полковник Іван Тарасович Бугай. Він є надійним партнером ЗУНУ й дбає про  те, аби на Сході України молодь більше дізнавалася про Західну Україну: традиції, культуру, освіту.

«Шакун Сергій та Голтишов Михайло приїхали до нас з Попасної на відкриття і освячення адмінбудівлі Тернопільського зонального відділу Військової служби правопорядку. Ми плідно співпрацюємо уже давно не тільки на теренах Східної України, але й тут, у Тернополі. Хочемо зробити Україну кращою, сильнішою, запросивши молодь навчатися в одному з найкращих університетів нашої держави. Пишаємося тим, що юнаки та дівчата зі Сходу приїжджають на Західну Україну й залишаються тут без остраху», - зазначає полковник Іван Бугай.

«Горджуся тим, що мій син навчається у класичному університеті Тернополя. Він відкрив для себе багато нового й цікавого. Відрадно, що Тернопіль, Львів стали ближчими до людей з Луганщини», - говорить Сергій Шакун.

«Ми патріоти своєї держави. Популяризуємо культурну спадщину нашої Батьківщини й дбаємо про те, щоб Україна була єдиною, а мир став запорукою поступу нашої країни», - наголошує Голтишов Михайло.

Спілкуючись із ректором ЗУНУ Андрієм Крисоватим та проректором із науково-педагогічної роботи Оксаною Десятнюк, гості запевнили, що партнерські та дружні відносини із закладом вищої освіти будуть розвиватися.

«Університет радо відкриває двері для студентів з усіх куточків України. Майбутнє за юнаками і дівчатами, які об’єднають свої прагнення в одне ціле й побудують сильну, незалежну державу», - сказав у вітальному виступі Андрій Ігорович.

Військові подарували університету дошку з підсвіткою, на якій зображена символіка та гімн України.