» » Нові вектори міжнародної співпраці на соціально-гуманітарному факультеті «Україна - Латвія»

Нові вектори міжнародної співпраці на соціально-гуманітарному факультеті «Україна - Латвія»

Дата: 18-12-2020, 10:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У динамічному вирі стрімких завершальних акордів навчального семестру передріздвяний період на соціально-гуманітарному факультеті надзвичайно продуктивний. 17 грудня в контексті нещодавно підписаної угоди про співпрацю між Західноукраїнським національним університетом та Балтійською міжнародною академією відбулася офіційна зустріч в. о. декана СГФ Оксани Гомотюк та її заступниці Оксани Коваль із проректоркою з міжнародних відносин Балтійської міжнародної академії Інтою Бука. До спілкування долучилася начальниця відділу міжнародних зв’язків ЗУНУ Уляна Коруц.

Учасники зустрічі обмінювалися науковим досвідом, пізнавали освітній простір та специфіку університетів.

Розмову вели про майбутні вектори співпраці: офіційні візити на наукові конференції, проведення спільних тренінгів, вебінарів, видавництво спільних монографій, проведення спільних науково-дослідних проєктів, можливість публікувати наукові праці у часописах університетів, долучення до складу наукових рад спеціалізованих видань та організаційних комітетів конференцій, стипендійні програми, перспективу стажування викладачів і студентів, участь у літніх та зимових школах, спільну участь у грантових програмах, можливості участі у програмі Erasmus, continuing education та неформальну освіту.

Результатом зустрічі стала домовленість про подальшу наукову співпрацю між університетами, проектування спільних планів та перспектив подальшого наукового і дружнього спілкування, зважаючи на кроскультурні особливості України та Латвії.