» » Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Аніца Джамич завітала до ЗУНУ

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватія в Україні Аніца Джамич завітала до ЗУНУ

Дата: 19-02-2021, 14:21 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 До Західноукраїнського національного університету завітала Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватії в Україні Аніца Джамич.

Ректор класичного університету Тернополя Андрій Крисоватий зустрів високоповажних гостей. Вихованці центру офіцерів запасу ЗУНУ урочисто внесли прапори Республіки Хорватія та України, пролунали гімни двох держав.

«Високоповажна пані Посол, шановні гості та колеги, дороге студентство! Сьогодні дуже цікава подія у нашому класичному університеті. Ми зустрічаємо Посла дружньої нам країни Хорватії, яка сповідує європейські цінності. Народи України і Хорватії близькі, адже люблять свободу і мир. Хочемо запевнити, що наш університет і надалі буде розвивати  освітні, наукові, культурні та партнерські відносини з Хорватією», – сказав у вітальному слові ректор Андрій Крисоватий.

Андрій Ігорович презентував гостям виставку художніх робіт студентів, які навчаються за освітньою програмою «Управління туристичним бізнесом», і які мали можливість побувати в Хорватії на семестровому навчанні. Також ректор провів гостям екскурсію університетом, розповів про досягнення професорсько-викладацького колективу та студентства. Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Хорватії в Україні Аніца Джамич зустрілася зі студентами навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина й відповіла на численні запитання. Юнаки та дівчата цікавилися особливостями дипломатичної роботи та дипломатичним протоколом. Пані Посол запитала у молодих людей, що для них є Європейський Союз.

 «Надзвичайно важливо, щоб студенти України навчалися в зво Європи та дізнавалися більше про Європейський Союз, а іноземні студенти приїжджали в Україну та ділилися досвідом європейських практик та інновацій в сфері освіти. Молоде покоління повинне розуміти, що очікувати від ЄС, якщо ми говоримо про євроінтеграцію. Ми повинні усвідомити, що означає для українців вступ в Європейський Союз», - зазначила пані Посол.

Гості продовжили роботу на форумі «Business Women Club».

Дуже приємно, що перше засідання цього форуму відбулося саме в Західноукраїнському національному університеті, адже саме тут навчають як бути успішними й вміти започаткувати свою справу. На форумі виступила Тетяна Чубак -  Почесний консул Угорщини в Україні.

До діалогу приєдналася Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Куба в Україні Натача Діас Агілера: «Я дуже рада, що маю можливість долучитися до роботи форуму. Хочу запевнити, що завжди буду підтримувати культурну та освітню співпрацю з Україною, адже Куба відкрита до нового досвіду». Модератором заходу виступила Ганна Крисюк - радник президента Світового Конгресу українських молодіжних організацій, генеральний директор журналу "БізнесWoman".

У рамках проєкту «Студії публічної дипломатії» ректор запросив Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Куба в Україні прочитати лекцію для студентів, які навчаються за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

Зустріч була насиченою та цікавою, адже нові думки та бачення є рушійною силою поступу суспільства.