» » Нові горизонти діяльності митних органів України

Нові горизонти діяльності митних органів України

Дата: 31-03-2021, 14:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 31 березня у рамках розвитку практико-орієнтованого навчання студентів факультету фінансів та обліку ЗУНУ відбулася відкрита лекція к.е.н., доцента І.А.Гуцул на тему «Діяльність митних органів Україні в умовах новітніх загроз» (модератор – к.е.н., доцент Герчаківський С.Д.) за участі Герасимюка Павла Валерійовича, к.е.н., в.о. начальника митного поста «Ужгород-центральний» Закарпатської митниці Дежмитслужби.

У вступному слові учасники онлайн-лекції акцентували увагу на особливо складному етапі функціонування митних інституцій України, що характеризується наслідками пандемії Covid-19, спеціальними карантинними умовами роботи митниць; постійними трансформаціями та перманентній реорганізації митних органів; зростанням обсягів контрабанди тощо.

Павло Валерійович зробив детальний аналіз діючої практики митного оформлення і контролю на прикладі митного поста «Ужгород-центральний», окреслив проблемні аспекти забезпечення контрольних процедур технічними і спеціальними засобами виявлення контрабандних товарів, особливостями калькулювання митної вартості товарів, їх кодування, ідентифікації країни походження.

У заключній частині заняття активну дискусію підтримали як професорсько-викладацький колектив кафедри, так і студенти. Значна кількість запитань доповідачу стосувалися працевлаштування на митницях, сучасних аспектах конкурсних відборів працівників митних органів, особливостей розмитнення електрокарів, ризиковості митного оформлення та митного контролю товарів з Китаю та Туреччини.