» » Чергове засідання студентського наукового гуртка «Земля в порядку»

Чергове засідання студентського наукового гуртка «Земля в порядку»

Дата: 14-04-2021, 16:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 13 квітня 2021 року у бібліотеці ім. Л. Каніщенка ЗУНУ відбулось чергове засідання студентського наукового гуртка «Земля в порядку», яке було присвячене проблемам раціонального використання земельних ресурсів України.

Доповіді учасників стосувалися питань основних тенденцій використання, відтворення та охорони земельних ресурсів у сфері сільського господарства в Україні.

Тенденції та проблеми раціонального землекористування сьогодення визначаються умовами ринкової економіки та соціально-економічними трансформаціями і вимагають кардинально оновлений механізм інтегрованого управління земельними ресурсами регіону та країни. Економічний розвиток країни сьогодні та в майбутньому залежить від ефективного раціонального використання земельного фонду, вдосконалення наукових підходів до оцінки його стану та вибору оптимальної концепції і стратегії менеджменту земельних ресурсів

У результаті інтенсивного використання земель порушено екологічно безпечний баланс співвідношення площ угідь, відчутно негативні екологічні наслідки техногенного впливу, які спричиняють суттєву шкоду земельним ресурсам, здоров’ю людей, завдають значних економічних збитків господарському комплексу.

Тому дослідження молодих науковців у сфері раціонального використання земельних ресурсів є особливо актуальними.