» » ІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми менеджменту та публічного управління в умовах інноваційного розвитку економіки».

ІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми менеджменту та публічного управління в умовах інноваційного розвитку економіки».

Дата: 1-06-2021, 09:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 28 травня 2021 року на базі платформи ZOOM відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми менеджменту та публічного управління в умовах інноваційного розвитку економіки».

Ініціатором та головним організатором конференції виступив професорсько-викладацький колектив кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу факультету економіки та управління ЗУНУ.

Відкрив конференцію та привітав учасників і гостей завідувач кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ, д.е.н., професор Михайло Шкільняк.

З вітальним словом виступив Микола Шинкарик – перший проректор ЗУНУ, к.ф-м.н., доцент, також присутніх привітали: Труш Володимир – голова Тернопільської обласної державної адміністрації, Макаревич Галина – виконуюча обов'язки начальника Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях.

Безпосередню участь у конференції взяли понад 70 осіб, серед них –представники органів державної влади і місцевого самоврядування, науковці ЗВО України, Польщі, Литви та Німеччини, професорсько-викладацький склад кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу та інших кафедр ЗУНУ, аспіранти та слухачі магістратури. Матеріали науково-практичної конференції відображені у 2 томах збірника, які включать понад 250 тез доповідей.

На пленарних засіданнях із доповідями виступили: Ситник Йосиф, д.е.н., доцент, завідувач кафедри менеджменту персоналу та адміністрування Національного університету «Львівська політехніка» із доповіддю на тему: «Трансформація й інтелектуалізація моделі управління в умовах віртуалізації економічних та соціальних відносин», Васіна Алла, д.е.н., доцент, професор кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ із доповіддю на тему: «Розвиток системи публічного управління в контексті сучасних викликів і трендів», Білоус Людмила, заступник начальника департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської ОДА «Механізми реалізації стратегії розвитку Тернопільської області», Толкованов В'ячеслав, д.н.держ.упр., професор, заступник керівника Офісу парламентської реформи Верховної Ради України із доповіддю на тему: «Деякі аспекти імплементації інновацій менеджменту та публічного управління в освітній процес», Зелінська Анетта, доктор габ., професор Вроцлавського економічного університету, почесний доктор ЗУНУ із доповіддю на тему: «Wyzwania stojące przed gminami w odniesieniu do gospodarki odpadami».

Після завершення пленарного засідання, у відповідності до окреслених напрямів конференції, відбулися секційні засідання, на яких провідні вітчизняні науковці та практики, а також зарубіжні гості обговорювали питання та ділилися досвідом щодо: інтелектуалізації системи менеджменту в  умовах віртуалізації економічного середовища; тенденцій публічного управління, проблем управління людськими ресурсами в умовах трансформаційних змін; можливостей  імплементації інновацій менеджменту та публічного управління в освітній процес.

Під час заключного пленарного засідання модератори секцій: Микитюк Петро, д.е.н., професор, професор кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ; Мельник Алла, д.е.н., професор, професор кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ; Надвиничний Сергій, д.е.н., професор, професор кафедри менеджменту, публічного управління та персоналу ЗУНУ проінформували про перебіг секційних засідань та проблематику обговорених питань.

За результатами роботи ІІ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції з міжнародною участю «Актуальні проблеми менеджменту та публічного управління в умовах інноваційного розвитку економіки» підготована аналітична записка, яка буде опублікована у науковому журналі «Вісник економіки».

Участь у конференції розширила бачення науковців та практиків щодо тенденцій та проблем інтелектуалізації системи менеджменту та розвитку публічного управління в контексті реагування на сучасні виклики, формування та використання людських ресурсів в умовах трансформаційних змін,дозволила виробити практичні рекомендації щодо імплементації інновацій менеджменту та публічного управління в діяльність органів влади, підприємств та організацій України.

Завершилася інтеренет-конференція віртуальною екскурсією Тернопільською областю.