» » Представники ЗУНУ взяли участь у XXVІІI міжнародній науковій конференції Асоціації українських германістів

Представники ЗУНУ взяли участь у XXVІІI міжнародній науковій конференції Асоціації українських германістів

Дата: 30-09-2021, 15:47 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно у Львівському національному  університету імені Івана Франка відбулася XXVІІI міжнародна наукова конференція Асоціації українських германістів «Германістика та виклики часу: інтердисциплінарність, інтернаціоналізація та дигіталізація», за сприяння DAAD (Німецька служба академічних обмінів), OeAD-Kooperationsstelle (м. Львів), Goethe-Institut Ukraine (м. Київ) і Hanns-Seidel-Stiftung (м. Мюнхен).

У заході взяли участь члени обласного осередку Асоціації: Ольга Лужецька - директор Центру та голова обласного осередку, Галина Бек - викладач німецької мови ФКЕПІТ ЗУНУ, Наталія Саламанюк - вчителька німецької мови Бучацької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2.

Асоціація функціонує на базі навчально-науковий інститут новітніх освітніх технологій ЗУНУ. Учасники мали змогу відвідати цікаві воркшопи та послухати виступи учених у галузі германістики з Німеччини, Туреччини, Австрії та Польщі.

Працювали у таких секціях: «Digitalisierung und Internationalisierung», «Schnittstelle: Grammatik – Lexik – Pragmatik», «Didaktik, Methodik des DaF-Unterrichts, neue Lehrwerke», де обговорювали питання граматики та лексики, прагматики і текстової лінгвістики, перекладознавства й міжкультурної комунікації, дигіталізації навчального процесу в умовах пандемії та новітніх методів викладання німецької мови як іноземної. Також провели активну дискусію щодо сучасних онлайн-платформ для вивчення німецької мови, використання нових підручників та посібників для підготовки до складання міжнародних іспитів з німецької мови  згідно з Європейськими рекомендаціями із мовної освіти.