» » Працівники ЗУНУ взяли участь у презентації нових електронних послуг «Diia Summit»

Працівники ЗУНУ взяли участь у презентації нових електронних послуг «Diia Summit»

Дата: 9-02-2022, 16:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно в.о. начальника відділу цифрової трансформації Назар Іваніцкий та фахівець у сфері міжнародних комунікацій Міжнародного центру культури та розвитку Лілія Крисовата взяли участь у презентації нових електронних послуг «Diia Summit».

Організатор зустрічі – Міністерство цифрової трансформації України.

Розпочав Diia Summit Президент України Володимир Зеленський: «Не бійтесь мріяти!  3 роки тому ми почали говорити про державу в смартфоні і це була мрія. Два роки тому ми почали її будувати. І це був виклик. Сьогодні ми маємо 14 млн користувачів Дії — і це реальність!»

У ході проведення «Diia Summit» працівники класичного університету Тернополя ознайомилися із новими послугами в Дії, а саме:

  • Опитування. Це важливий сервіс для розвитку е-демократії в країні.
  • Шеринг техпаспорта. Тепер у декілька кліків ви можете «пошерити» техпаспорт у застосунку з близькою людиною, яка користується вашим авто.
  • Автоматична реєстрація будівництва. Раніше послугу можна було отримати на порталі Дія, але чекати на розгляд треба було 10 робочих днів. Відтепер вона надається автоматично, а результат замовник отримує одразу.
  • Зміна місця реєстрації по всій Україні. Тепер кожен без жодних папірців і черг просто може вказати адресу, за якою планує проживати, на порталі або в застосунку Дія та отримати підтвердження від власника житла.
  • Продовження та припинення грошової допомоги ВПО. Тепер замість того, щоб ходити до чиновників та приносити стоси паперів, можна за кілька хвилин отримати послугу на порталі Дія.
  • Довідка про несудимість. Близько 1 млн людей щороку замовляють цей документ, і тепер він у застосунку Дія.

 

Також до заходу долучилися  Олена Зеленська – перша леді України,    Михайло Федоров - віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації,  Денис Монастирський -  Міністр внутрішніх справ України, Руслан Стефанчук – Голова Верховної Ради України, Денис Шмигаль – Прем’єр-міністр України, Олексій Чернишов – Міністр розвитку громад та територій України, Олександр Борняков – керівник проєкту Дія.City, Тарас Кицмей – засновник компанії SoftServe, Дмитро Стрельчук – Revolut Operations Manager.

 

Запис трансляції за посиланням:  https://youtu.be/n0FsIxDc6Iw

Зазначимо, що Західноукраїнський національний університет один із перших закладів вищої освіти України який інтегрувався із Дією.