» » Гданський університет висловлює співчуття з приводу нападу на Україну

Гданський університет висловлює співчуття з приводу нападу на Україну

Дата: 25-02-2022, 17:19 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 "Гданський університет рішуче засуджує напад на нашого сусіда та застосування насильства проти нього. Ми висловлюємо нашу повну солідарність з усією Україною і готові надати усю можливу допомогу в цей важкий час. Звертаємося до уряду з проханням вжити всіх можливих заходів для забезпечення безпеки людей, які шукають міжнародного захисту та намагаються перетнути кордон.

Сенат Гданського університету одноголосно підтримав резолюцію – Декларацію солідарності з Україною. Ознайомитись із додатком до постанови №. 7/22 можна тут: Додаток
Завантажити Переглянути онлайн


 , а також заявою академічної спільноти щодо агресії Росії проти України від КРАСП: Заява
Завантажити Переглянути онлайн


 .

При цьому ми мобілізуємо всю можливу допомогу, в тому числі і зі збору коштів. У цей непростий час, коли всі ми боремося з різними емоціями, хочемо повідомити, що ми надаємо безкоштовну психологічну підтримку всім українським студентам і співробітникам Академічного центру психологічної підтримки Гданського університету - Детальніше: https://centrumwsparcia.ug.edu.pl/.

Ми також створили електронну скриньку для зв’язку з нашим університетом за будь-якою підтримкою – ukraina@ug.edu.pl .

Наша академічна спільнота і надалі активізуватиме та розвиватиме співпрацю у всіх формах з нашими українськими академічними партнерами.