» » Новий портал для підтримки дослідників України від ЄС: European Research Area for Ukraine' (ERA4Ukraine)

Новий портал для підтримки дослідників України від ЄС: European Research Area for Ukraine' (ERA4Ukraine)

Дата: 23-03-2022, 16:47 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Європейська комісія запустила портал «Європейський дослідницький простір для України» (ERA4Ukraine), єдиний центр для надання інформаційних та допоміжних послуг українським дослідникам та новаторам, які втікають з України.

Портал об’єднує ініціативи на рівні ЄС, по країні та від неурядових груп. Він спрямований на те, щоб допомогти постраждалим вченим знайти житло та можливості роботи, сприяти визнанню їхніх дипломів та запропонувати інші послуги.

Портал ERA4Ukraine запущено в існуючій мережі EURAXESS, яка підтримує дослідників, об’єднуючи понад 600 центрів та 43 національні портали в країнах-членах ЄС та країнах, асоційованих із Horizon Europe.

Вся інформація незабаром буде доступна як англійською, так і українською мовами. Кожна держава-член та асоційована країна мають національний портал, на якому структуровано перераховані служби підтримки. Наразі доступно 30 порталів країн.

Марія Габріель, Уповноважена з питань інновацій, досліджень, культури, освіти та молоді, зазначила: «Ми підтримуємо дослідників та новаторів України, які зіткнулися з безпрецедентними обставинами в результаті російського вторгнення проти їхньої країни. Українські вчені та дослідники зробили ключовий внесок у дослідження та інновації ЄС. Очікуючи ратифікацію асоціації України з Horizon Europe, ми подбали про те, щоб успішні бенефіціари вже могли отримати фінансування з програм ЄС R&I. Сьогоднішній запуск ERA4Ukraine – ще одна важлива акція для підтримки наших українських однолітків.У цьому ж ключі вже минулого тижня президент Європейської дослідницької ради (ERC) Марія Лептін звернулася до всіх 5600 грантоотримувачів ERC з проханням надати тимчасову роботу дослідникам-біженцям та допоміжному персоналу з України. Ця нова ініціатива ERC включена на портал ERA4Ukraine.

Наразі, лише за пару днів надійшло 380 пропозицій. Більше інформації доступно в цьому прес-релізі.

Про синергію між Erasmus+ та Horizon Europe – дії Марії Склодовської-Кюрі (MSCA) прочитайте публікацію тут: https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/f4d7d733-19ba-11ec-b4fe-01aa75ed71a1/language-en/format-PDF/source-230944692