» » Відбувся круглий стіл «Глобальні виклики для індустрії гостинності в сучасних умовах розвитку соціально-економічних та культурних процесів»

Відбувся круглий стіл «Глобальні виклики для індустрії гостинності в сучасних умовах розвитку соціально-економічних та культурних процесів»

Дата: 13-04-2022, 12:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 «Зосереджуємо зусилля на покликанні, потенціалі, перспективах та можливостях», - саме такий висновок зробили учасники круглого столу «Глобальні виклики для індустрії гостинності в сучасних умовах розвитку соціально-економічних та культурних процесів».

 Захід відбувся у Західноукраїнському національному університеті з ініціативи кафедри міжнародного туризму і готельного бізнесу ННІМВ ім. Б.Д. Гаврилишина.

Координувала роботу круглого столу Гугул Оксана Ярославівна - к.е.н., доцент завідувачка кафедри міжнародного туризму і готельного бізнесу.

Науковими арбітрами заходу виступили: Задорожний Зеновій-Михайло Васильович – д.е.н., професор, проректор з наукової роботи ЗУНУ; Іващук Ірина Олегівна – д.е.н., професор, директор Навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина; Брич Василь Ярославович – д.е.н., професор, директор Навчально-наукового інституту інноватики, природокористування та інфраструктури; Зварич Ірина Ярославівна – д.е.н., професор завідувач кафедри міжнародної економіки; Зварич Роман Євгенович – д.е.н., професор, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин.

У роботі круглого столу, крім науковців  та студентів Західноукраїнського національного університету, взяли участь: Зайченко Мар’яна - керівник відділу МІСЕ ТОВ “Аквавіта Івент”, м. Київ; Кучеренко Ірина - керівник юридичного відділу ТОВ “Аквавіта-тур”, м. Київ; Гуменюк Анжела - директор мережі “Львівська майстерня шоколаду ”, м. Тернопіль; Сафандула Ярослав - заступник директора СК “Провідна” по Західному регіону, м. Тернопіль; Іноземцев Ілля – власник закладів “Сицилія”, “Stone Street Cafe”.

Жвава дискусія у ході роботи круглого столу розгорнулась навколо таких напрямків: виклики сьогодення в міжнародному туризмі та шляхи їх вирішення; юридичні аспекти організації туристичного бізнесу; волонтерство, командний дух та “кухонні війська” або як змінився ресторанний ринок України; особливості страхування в сучасному міжнародному туристичному бізнесі; Україна – гостинна, успішна  і єдина країна.

Підсумовуючи, усі учасники дійшли до спільної думки, що проведений захід обов’язково має мати продовження у більш широкому форматі на постійній основі. До подальшої роботи із популяризації Тернопільщини як потужного туристичного та гастрономічного регіону за координаційної ролі державних органів усіх рівнів мають долучитися наукові кола, бізнес-структури, які представляють всі сегменти сфери гостинності.

Дякуємо за активну дискусію та обмін досвідом!