» » Вийшла з друку колективна монографія "Монетарні важелі стимулювання розвитку економіки України: глобальні виміри та національні інтереси"

Вийшла з друку колективна монографія "Монетарні важелі стимулювання розвитку економіки України: глобальні виміри та національні інтереси"

Дата: 15-04-2022, 10:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вийшла з друку колективна монографія "Монетарні важелі стимулювання розвитку економіки України: глобальні виміри та національні інтереси" за редакцією доктора економічних наук, професора О. В. Дзюблюка.
Видання присвячено дослідженню основних аспектів функціонування сучасного банківського сектору у контексті використання монетарних важелів стимулювання розвитку економіки України. Розглянуто актуальні питання зростанні ролі центрального банку у процесі активізації монетарного впливу на перебіг економічних процесів, появи нових видів інструментів грошово-кредитної політики і особливостей їх застосування в період економічної кризи, а також концептуальні засади обрання адекватних цілей монетарного регулювання для забезпечення сталості грошового і валютного ринку та довготривалого економічного розвитку. Проаналізовано проблеми застосування кредитних важелів стимулювання господарської активності і можливостей впливу на даний процес інструментів центрального банку у контексті світових тенденцій щодо зміни самої парадигми монетарного впливу на економіку задля підтримки реального сектору і зайнятості. Особливу увагу приділено аналізу ефективності функціонування банківського сектору з точки зору його фінансової стійкості та сучасних механізмів мінімізації ризиків. Значне місце відведено аналізу сучасних тенденцій щодо зміни інституційних засад функціонування банківської системи у процесі кардинальних зрушень технологічних засад банківської діяльності, появи нових форм комунікацій, переходу до новітніх форм ведення банківського бізнесу, що є визначальними факторами у процесі подальшого зростання ролі банківської системи як ключової ланки монетарного стимулювання економіки.
Монографія розрахована на наукових працівників, фахівців банківських установ, аспірантів та студентів економічних спеціальностей та усіх, хто цікавиться актуальними проблемами сучасного стану і розвитку банківської справи в Україні і в світі.