» » Відбулась Міжнародна науково-практична студентська конференція «Сучасна парадигма іншомовної бізнес-комунікації: передові міжнародні практики та міжкультурна інтеграція»

Відбулась Міжнародна науково-практична студентська конференція «Сучасна парадигма іншомовної бізнес-комунікації: передові міжнародні практики та міжкультурна інтеграція»

Дата: 15-04-2022, 13:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у Західноукраїнському національному університеті відбулась Міжнародна науково-практична студентська конференція «Сучасна парадигма іншомовної бізнес-комунікації: передові міжнародні практики та міжкультурна інтеграція».
До заходу долучилися 185 юнаків та дівчат, які є студентами закордонних університетів-партнерів та студенти, які навчаються в класичному університеті Тернополя. Це говорить про значний інтерес молоді до міжкультурної комунікації з метою розширення доступу до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей та забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору.
Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна діяльність) Оксана Десятнюк передала учасникам вітання від ректора ЗУНУ Андрія Крисоватого й звернулася до студентів:
«Я дякую кожному із вас за те, що ви, у такий непростий для України час, ведете міжнародний діалог, навчаєтеся, волонтерите, допомагаєте країні побороти ворога. Сьогодні від кожного із вас залежить майбутнє нашої держави. Ваші знання - це теж зброя, інструмент, який ви можете використати для перемоги».
Директорка ННІМВ ім. Б. Д. Гаврилишина Ірина Іващук зазначила: «Україна сьогодні, як ніколи, потребує фахівців, які після перемоги докладатимуть усіх зусиль для того, щоб наша держава процвітала. Дякую нашим студентам за те, що розповідаєте світу правду про події в Україні різними мовами».
Метою конференції, яку організувала кафедра іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина є залучення молоді до обговорення актуальних питань сучасності іноземними мовами, а також оптимізація використання ресурсів іншомовної комунікації для формування та розвитку професійних, лінгвокультурних та перекладацьких умінь студентів.
Робота конференції відбувалась у семи секціях: економічні науки, фінанси та облік, природокористування та агрономія, право та державотворення, комп’ютерні та інформаційні технології, гуманітарні науки, перекладознавcтво. Тому кожен учасник долучився до обговорення й зробив свій внесок у розвиток міжнародної комунікації для формування професійних навичок та умінь.