» » Відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи індустрії гостинності та міжнародного бізнесу: світові тенденції та національні пріоритети»

Відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи індустрії гостинності та міжнародного бізнесу: світові тенденції та національні пріоритети»

Дата: 5-05-2022, 16:26 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у Західноукраїнському національному університеті відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи індустрії гостинності та міжнародного бізнесу: світові тенденції та національні пріоритети».
Тема актуальна, оскільки після перемоги нам потрібно буде ще більше розвивати сферу туризму, адже багато людей з-за кордону захочуть побувати в Україні, дізнатися більше про героїчний український народ. Наша Батьківщина об’єктивно має всі передумови для інтенсивного розвитку внутрішнього та іноземного туризму: особливості географічного розташування, сприятливий клімат, багатий природний, історико-культурний та туристично-рекреаційний потенціал.

До конференції долучилися науковці з Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Таврійського державного університету імені Дмитра Моторного, фахівці-практики з порталу «Discover Ukraine»(Діскавер Юкрейн), бази відпочинку «Адмірал», Академії лідерства Ігоря Ревеги та студенти Західноукраїнського національного університету.

 

Приємно, що у науковому заході беруть участь й закордонні партнери: проректор з питань розвитку і організації Академії Ігнатіанум в Кракові – професор Артур Волек, директор науково-дослідного центру суспільних інновацій Академії Ігнатіанум в Кракові – Станіслав Алвасяк, багаторічний менеджер, консультант, тренер в галузі туризму і медицини, бізнес-тренер в галузі реструктуризації підприємницької діяльності – Анжей Ковальчик.

Ректор класичного університету Тернополя Андрій Крисоватий звернуся до присутніх: «Дякую кожному із вас, а особливо науковцям з Харкова та Херсону за те, що ви у такий непростий час ведете міжнародний діалог, не втрачаєте бойового духу й віри у перемогу. Велика подяка закордонним партнерам за те, що допомагаєте українському народові побороти ворога.

Бажаю усім учасникам конструктивного діалогу. Напрацьовуйте нові ідеї, реалізовуйте найсміливіші плани, адже тільки від нас залежить, яким буде світ та Україна завтра».

«Тема сьогоднішньої конференції є надзвичайно актуальною, зважаючи на події, що відбуваються в Україні. Ми повинні працювати на майбутнє й бути готовими до нових викликів та реалій», – каже проректор з наукової роботи Зеновій Задорожний.

Ірина Іващук – директорка навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишина зауважила: «Впевнена, що перемога України – буде! Насамперед через те, що кожен із нас сьогодні робить посильний і непосильний внесок для того, щоб її наблизити. А після перемоги ми будемо розвивати туризм та готельно-ресторанну сферу ще з більшим ентузіазмом!»

Модератором заходу виступила Оксана Гугул – завідувачка кафедри міжнародного туризму і готельного бізнесу, яка об'єднала наукову спільноту й фахівців-практиків задля спільної роботи над актуальними питаннями.