» » Урочиста академія з нагоди завершення І Школи менторства

Урочиста академія з нагоди завершення І Школи менторства

Дата: 6-05-2022, 14:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Ми живемо в історичний час, коли змінюється усе – світовий порядок та його інституційна архітектура, геополітика і дипломатія, у час, коли кожна держава і кожна нація мають вирішити, як вони зустрінуть ці виклики. Для усього світу наша країна зараз є прикладом того, як потрібно відстоювати свою незалежність, свою територіальну цілісність та свої національні інтереси. Ми приймаємо цей виклик, бо як сказав свого часу Вудро Вільсон «Світ повинен стати безпечним для демократії, він повинен грунтуватися на фундаменті політичної свободи».
Сьогодні в навчально-науковому інституті міжнародних відносин ім. Б. Д. Гаврилишна ЗУНУ відбулася урочиста академія з нагоди завершення І Школи менторства, у межах проєкту International Relations Mentoring School (IRM School).
Школа менторства – це пілотний проєкт, метою якого є розвиток лідерського потенціалу і професійних навичок студентів, які навчаються за спеціальністю «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» через комунікацію і віртуальну колаборацію (співпрацю у «віртуальній команді») з ментором.
У межах Школи менторства кожен студент реалізував свої теоретичні знання, став частиною професійної команди ментора, отримав унікальний практичний досвід, відчуття впевненості і розуміння того, як будувати кар’єру, розвинув професійні навички і soft-skills, виконав і презентував свій індивідуальний та груповий проєкт (кейс), отримав позитивний приклад того, як досягати цілей і долати труднощі. Ментори не лише поділилися власним професійним досвідом, але й знайшли свою унікальну команду, надихнули кожного її учасника, систематизували власні знання і навички, отримали потік нових ідей і натхнення.
«Дорогі студенти! Ми формуємо університет, у якому кожен з вас стане частиною глобального освітнього простору і глобальної мережі знань про світ, де кожен із вас буде застосовувати своє лідерство, свій професіоналізм, енергію і креативність для його вільного і демократичного розвитку», - зазначила у вітальному слові директор навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина ЗУНУ, Почесний консул Республіки Сенегал в Україні Ірина Іващук.
«Сьогодні вам потрібні принципово нові види освітніх програм та форми їх організації. Переконана, що Школа Менторства, яка стала пілотним проєктом в нашому університеті, є однією із таких ініціатив і ефективною формою альтернативної освіти. Ви мали унікальну можливість отримати підтримку і поради досвідчених фахівців у сфері міжнародних відносин, і, цим самим, доступ до найкращих світових практик і досвіду», - сказала доктор економічних наук, професор кафедри міжнародних відносин та дипломатії, координатор школи менторства ЗУНУ Наталія Кравчук.
Висловлюємо повагу та щирі слова вдячності команді менторів:
Олександру БАЛАНУЦІ – Надзвичайному і Повноважному Послу України в Державі Кувейт;
Ользі СЕГЕДІ – третьому секретарю Посольства України в Державі Кувейт;
Володимиру ХОМАНЦЮ – Надзвичайному і Повноважному Послу України в Туніській Республіці;
Олександру ДАНИЛЕЙКУ – Генеральному консулу України в Едмонтоні (Канада) ;
Людмилі МАРЧЕНКО – Народній Депутатці України;
Світлані ЗАЛІЩУК – радниці Голови Правління НАК «Нафтогаз України»;
Інні ХОМЕНСЬКІЙ – директорці Дирекції «Медіацентр» Державного підприємства «Генеральна дирекція обслуговування іноземних представництв»;
стейкхолдеру Тарасу ДЕМКУРІ – Віце-президенту українського національного комітету Міжнародної Торгової Палати – ІСС Ukraine.