» » «Мати – її величність, у неї в обіймах вічність»

«Мати – її величність, у неї в обіймах вічність»

Дата: 10-05-2022, 12:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Одним із найдушевніших та найтепліших є прекрасне свято, свято народження життя, свято утвердження життя - День матері. Адже, мама дарує  життя, веде по життю та продовжує наш рід.

У бібліотеці ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету з нагоди Дня матері проведено літературну годину «Матусине ім’я святе» для студентської молоді, де вони мали змогу торкнутится серцем до чудової поезії про маму. Студенти із хвилюванням і щемом у серці зачитували поетичні рядки, у яких  висловлена турбота та любов до мам.

Модератором заходу виступила завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна, яка розповіла про історію та традиції святкування Дня матері в Україні та європейських країнах. Ірина презентувала тематичну виставку «Мати – її величність, у неї в обіймах вічність».

Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І не випадково – від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Щасливі діти ростуть в дружній родині й під опікою щасливої мами.