» » ФКІТ - освітній партнер «TOP CONTRIBUTOR 2020-2021»

ФКІТ - освітній партнер «TOP CONTRIBUTOR 2020-2021»

Дата: 16-06-2022, 11:39 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно на базі факультету комп'ютерних інформаційних технологій Західноукраїнського національного університету відбулася зустріч професорсько-викладацького колективу із представниками компанії SoftServe. У ході спілкування, Ігор Капаціла, Вячеслав Лаптєв та Оксана Маланчук вручили декану ФКІТ Миколі Диваку нагороду освітнього партнера «TOP CONTRIBUTOR 2020-2021» (Educational Trusted Partner) від ІТ-компанії SoftServe.  Також відзнаки отримали координатори співпраці з SoftServe за освітніми програмами: завідувач кафедри комп'ютерних наук, д.т.н., Андрій Пукас,  завідувач кафедри інформаційно-обчислювальних систем та управління, д.т.н., Миролав Комар і заступник завідувача цієї кафедри, к.т.н. Христина Ліп'яніна-Гончаренко.

Микола Дивак подарував представникам компанії книгу про історію, присвячену 25-літтю з дня заснування факультету. ФКІТ вже 28 років успішно працює на ринку ІТ-освіти. П’ять років тому було запроваджено елементи дуальної освіти і розпочато підготовку висококваліфікованих ІТ-фахівців. Торік до цього процесу долучилася компанія SoftServe. З вересня 2021 року вони тісно співпрацюють з факультетом, в осінньому семестрі для студентів проведено спільні курси: для освітньої програми «Комп'ютерні науки» – курси по .NET, а для ОП «Інженерія програмного забезпечення» та ОП «Інформаційні системи та технології» –  Java. Вони набули популярності у молоді ФКІТ, тому у весняному семестрі, у межах дуальної освіти, додатково були організовані навчання.

 «Для SoftServe є важливою співпраця з освітніми закладами, оскільки ми усвідомлюємо соціальну відповідальність, а також прагнемо дати можливість молодим людям максимально швидко і легко отримати путівку у життя. Це дозволяє налагодити взаємодію між ІТ- бізнесом й освітою та нівелює розрив між ними. Юнаки та дівчата натомість отримують чіткий напрям руху, бачать мету й засоби її досягнення. Вважаю, що у нас є повне взаєморозуміння із керівництвом ЗУНУ та з факультетом комп'ютерних інформаційних технологій», - зазначає Ігор Капаціла, ментор ІТ-академії SoftServe у Тернополі.

У січні 2022 року для студентів ОП «Комп'ютерні науки» розпочала роботу Зимова школа з TAQC, у якій взяло участь більше 80 студентів. Окрім цього, студенти мають можливість проходити стажування від ІТ-академії SoftServe.

 

Софія Пригода, студентка ІІ курсу ОП "Інженерія програмного забезпечення" розповідає: «Це все не випадково, адже цікавий ланцюжок подій допоміг мені досягнути тієї цілі, якою я марила ще зі вступу до класичного університету Тернополя. Ми вивчали різні дисципліни, і це сформувало ґрунтовні базові знання для подальшого розвитку в сфері ІТ. Після закінчення першого курсу я зрозуміла, що потрібно обирати вузький напрям розробки, визначатись з мовою програмування та спрямовувати всі свої сили на досягнення хорошого результату. Моїм вибором стала Java. Літом вчилась, читала теорію та робила безліч задач для того, аби добре засвоїти весь матеріал. А у наступному навчальному році на ФКІТ нам розповіли про можливості співпраці з різними ІТ-компаніями.

 Пам'ятаю першу вступну лекцію, і я була приємно здивована, бо це був курс по Java від SoftServe. Я знала, що зроблю все аби весною 2022 року офіційно бути Java розробником у SoftServe. А далі стажування, тести, інтерв'ю і незабаром я отримала лист, що я вступила в академію. Навчання там значно покращило мої професійні навички, ментори і тіммейти завжди підтримували та допомагали. Старання не марні та гідно оцінені, адже згодом мені зателефонували та повідомили, що компанія хоче співпрацювати зі мною. Це було просто найкращим новорічним подарунком! Обожнюю свою роботу, створювати та розробляти щось нове! Вдячна ЗУНУ та SoftServe за такий крутий старт кар'єри розробника, можливості та мотивацію. Адже отримувати практичні навички в ІТ уже з перших курсів – дуже важливо для побудови кар'єри!»