» » У класичному університеті Тернополя завершився IV Міжнародний тиждень

У класичному університеті Тернополя завершився IV Міжнародний тиждень

Дата: 9-09-2022, 16:34 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах завершення IV Міжнародного тижня у Західноукраїнському національному університеті відбулися урочисті підписання угоди і меморандуму про співпрацю із провідними закладами: Дипломатичною академією України імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ та Українською асоціацією зовнішньої політики.

Ректор класичного університету Тернополя Андрій Крисоватий, підсумовуючи результати роботи Міжнародного тижня, промовив: «Високоповажні гості, шановні колеги, дорогі студенти! У ЗУНУ завершився IV Міжнародний тиждень, який зібрав науковців з різних  університетів світу, партнерів, друзів та однодумців. Усі ми мали можливість висловитися щодо розвитку сучасної науки і освіти й запропонувати шляхи вирішення проблем. Цікаві думки, наукові пошуки, нестандартні рішення, креативні ідеї – це результат нашої з вами роботи впродовж цього тижня. Ми знайшли ще більше партнерів, домовилися про співпрацю, утворили альянси щодо проєктної діяльності та участі у грантових програмах, обмінялися досвідом і напрацюваннями, провели цікаві лекції для молоді. Щиро дякую усім за сприяння, результативну участь й плідну працю. Ми зуміли у такий непростий для України час ще більше згуртуватися, знайти підтримку ініціатив та зробити вагомий внесок у майбутнє наших країн!»  

До заходу долучилися проректор з міжнародної діяльності Оксана Десятнюк, директор навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім.Б.Д.Гаврилишина Ірина Іващук, заступник директора інститут міжнародних відносини Наталія Кравчук, завідувач кафедри міжнародних відносин та дипломатії Оксана Тулай, начальник відділу міжнародних зв’язків Уляна Коруц.

У ході підписань було обговорено здійснення наукових досліджень у сфері політики, економіки, безпеки, оборони та міжнародних відносин, організацію спільних заходів: інтелектуальних турнірів, воркшопів, семінарів, конференцій.

Цей неймовірний обмін досвідом дасть змогу кожному із нас впевнено сприймати сучасні виклики, безупинно прагнути до самовдосконалення та професійного зросту.

Директор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС,  Надзвичайний і Повноважний Посол України Геннадій Надоленко зазначив, що разом із колегами готовий сприяти якісній підготовці молодих українських дипломатів.

Відрадно, що упродовж Міжнародного тижня відбулися не лише тематичні виступи справжніх фахівців своєї справи із найрізноманітніших сфер освіти й науки,  а ще й започатковано співпрацю із фахівцями дипломатичної сфери.

Президент Української асоціації зовнішньої політики Володимир Хандогій зосередив увагу на пріоритетних завданнях партнерства та зауважив, що вдосконалювати міжнародні відносини сьогодні, спілкуючись  із амбітною молоддю – це кроки до можливостей, креативні ідеї у новітній історії дипломатії та зміцнення міжнародного авторитету української зовнішньо-політичної  діяльності.

         Віримо, що у ювілейний П’ятий Міжнародний тиждень ми усі зустрінемося у Західноукраїнському національному університеті після перемоги України над ворогом!