» » Інформаційна година «Українське слово у боротьбі за незалежність»

Інформаційна година «Українське слово у боротьбі за незалежність»

Дата: 14-09-2022, 15:35 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У читальному залі для студентів бібліотеки імені Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету  відбулася інформаційна година для студентів груп КБ-11, КБ-12 «Українське слово у боротьбі за незалежність».

Модератором заходу виступила завідувачка читального залу для студентів Ірина Любезна.

Ірина Василівна зазначила, що сьогодні відважні воїни зі зброєю у руках стоять на захисті України. Поряд із мужністю у кожного з них - незламний український дух та живе українське слово. Титани цього - наші талановиті поети та письменники, які упродовж століть у своїх творах боролися за незалежність нашої держави, даючи чіткі настанови прийдешнім поколінням. Злодіяння ворога, викриття всіх жахливих діянь влади, зубожіння народу - ось що турбувало наших талановитих праотців.

Широта політичного мислення, боротьба проти соціальної неправди і неволі, проти будь-якого насильства над людськими душами піднесла до вершин плеяду творчої інтелігенції української нації. Завдяки їх творчості наша література, пройнята гуманістичними ідеями, вийшла на широкий інтернаціональний шлях історичного поступу і вивела із забуття постулати становлення України.

Ще нещодавно, до початку повномасштабного вторгнення рашистських загарбників, герой сучасності, воїн, поет Назар Мялікгулієв у нашій бібліотеці презентував збірку поезій «Критик до народу або вірші мого дитинства», а на сьогоднішній день він вже поповнив небесне військо, захищаючи нашу Батьківщину з небес.

Для нього було важливим, щоб його творчість не вмирала, бо коли поезія буде жити, отже, буде жити й він.

"Я не політик, я просто з народу. Борюся віршами за правду і свободу", – говорив Назар.

Герої живуть вічно! Слава Україні!