» » Студенти коледжу ЗУНУ побували на презентації книги української письменниці та сценаристки

Студенти коледжу ЗУНУ побували на презентації книги української письменниці та сценаристки

Дата: 15-09-2022, 09:44 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно у публічній бібліотеці Чорткова відбулася презентація нової книги української письменниці та сценаристки Ірен Роздобудько «Неймовірна. Ода до радості» про полум’яну борчиню ОУН Олену Телігу.
На зустріч завітали студенти та викладачі  ВСП "Чортківський фаховий коледж економіки та підприємництва ЗУНУ"
«Це моя особиста Олена Теліга. Я до неї йшла з 90-х років. Вона настільки жива та сучасна, що до неї зараз не можна стати байдужим. Ця презентація книги для мене означає перемогу!», - сказала письменниця.
За її словами, наразі Олена має воювати, вона мусить бути разом зі своїми побратимами, тому письменниця розсилає книгу знайомим воїнам на фронт.
Студенти отримали екскурс в історію створення книги та дізнались цікаві факти з біографії самої Ірен Роздобудько та про її героїню.
Письменниця зазначила, що поставила собі за мету відчути Олену справжню, не оплутану радянською пропагандою, стереотипами.

«Я хотіла, щоб вона заговорила, зокрема, синтезом слів з її статей. Тобто це її жива мова», - наголосила авторка.

Роздобудько зауважила, що її новий твір призначений здебільше для молодих людей, тому що молодь має знати, які неймовірні молоді жінки жили у той час. Тому вона була щиро рада бачити на презентації своєї книги молоде покоління – студентство.

У студентів, гостей та автора залишилися позитивні враження від зустрічі.