» » Варшавська Літня школа 2022 «Regulacje wspierające konkurencyjność gospodarki»

Варшавська Літня школа 2022 «Regulacje wspierające konkurencyjność gospodarki»

Дата: 5-10-2022, 11:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Випускники Школи польського та європейського права 2021-2022 мали чудову нагоду взяти участь у Варшавській Літній школі 2022 «Regulacje wspierające konkurencyjność gospodarki», організованій Інститутом Алерханда (м. Варшава, Республіка Польща). Студенти відвідали лекції, майстер-класи та дискусії  з актуальних правових питань.

За підтримки судді Верховного суду Польщі Адама Редзіка був організований навчальну поїздку до установи та зустріч з Головою суду (Pierwszy Prezes Sądu Najwyższego) Малгожатою Мановською. Випускники ознайомилися із структурою та основними напрямками роботи суду, його історією й особливостями розгляду справ.

Цікавим був візит до однієї з найбільших юридичних фірм Польщі «Kubas, Kos, Gałkowski», яка вже більше 30 років надає послуги польським та іноземним юридичним та фізичним особам польською, англійською, німецькою, французькою, японською, іспанською та італійською мовами. Студенти мали можливість дізнатися про практичні аспекти адвокатської діяльності у Польщі.

Друга частина навчального екскурсії була пов’язана з участю у «Common Dialogue for a Shared Future – Polish-German-Ukrainian Cooperation for dialogue and understanding» (м. Краків, Республіка Польща). Цей проєкт об’єднав представниць України, Польщі та Німеччини. Учасниці мали можливість стати частиною польсько-німецько-української групи молодих жінок, які працюють над визначенням екстримальних настроїв у наших суспільствах, причин їх виникнення та способів попередження, а також навчилися працювати за новими методиками комунікації на основі принципів взаємної поваги, діалогу та примирення, які стануть у нагоді професійному юристу.

У програмі обговорювали важливі соціальні теми, зокрема: нівелювання правами людей, які мають певні фізичні вади. Завдяки нагоді міжкультурної комунікації у групах із студентками з Німеччини та Польщі, випускники Школи мали нагоду значно покращили розмовну англійську та польську мову.



 

programa-ltnja-shkola-2022.pdf
Завантажити Переглянути онлайн