» » Історично-літературний захід «Степан Бандера – символ нескореної нації»

Історично-літературний захід «Степан Бандера – символ нескореної нації»

Дата: 5-10-2022, 12:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Сьогодні у читальному залі для студентів  бібліотеки ім. Л.Каніщенка Західноукраїнського національного університету для першокурсників-екологів проведено історично-літературний захід «Степан Бандера – символ нескореної нації».

Модераторами заходу виступили завідувачка читального залу для студентів  Ірина Любезна та кураторка гр. Екол-11 Тетяна Андрусишин.

Степан Бандера – герой XX століття, людина-легенда у літописі історії України. Саме Бандера врятував честь України і зумів організувати народ на відчайдушну боротьбу за нашу національну незалежність і державність, підніс український патріотизм до найвищої жертовності. Його гасло «Бог і Україна!»

Ірина Любезна ознайомила учасників заходу з історією боротьби українського народу за незалежність та життєвим шляхом провідників цього руху є невід’ємною частиною процесу формування студентської молоді, як патріотів рідної країни. Найяскравішою знаковою постаттю серед подвижників українського національно-визвольного руху, беззаперечно, є Степан Бандера, який був провідником ОУН, організатором, символом героїчної та непохитної боротьби українців за власну державність й свободу.

Його творча спадщина і зараз має величезне значення для національно-визвольного руху, закріплення та розбудови України.

Тетяна Андрусишин зазначила, що Степан Бандера назавжди залишиться яскравим прикладом високого служіння українській нації.

Також студентів ознайомлено із книжковою виставкою «У боротьбі за волю України», яка презентована до 80-річчя з дня створення Української повстанської армії. Пропонована література містить  спогади учасників національно-визвольної боротьби, документи, дослідження сучасних істориків, науково-популярні видання про появу УПА та ОУН на політичній арені України, історії про безмежний патріотизм та героїзм українських повстанців, безстрашну і самовіддану їх підтримку народом. Також літературна виставка допоможе простежити життєвий шлях людини, яка мала у собі найкращі чесноти Української нації.