» » Інтерактивне заняття студентів ЮФ із працівниками патрульної поліції Тернопільської області

Інтерактивне заняття студентів ЮФ із працівниками патрульної поліції Тернопільської області

Дата: 19-10-2022, 11:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно для студентів 2 курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність» юридичний факультет Західноукраїнського національного університету організував інтерактивне заняття із працівниками патрульної поліції Тернопільської області. Майбутні правоохоронці дізналися про передбачену законом відповідальність для водіїв, які порушили ПДР, підстави для зупинки транспортного засобу, недопустимість керування автомобілем в стані сп'яніння, законні дії та вимоги поліцейського, під час виконання службових обов'язків.

Інспектори продемонстрували молоді, як відбувається зупинка автомобіля, спілкування з водієм та комунікація патрульних між собою. Студенти мали змогу відчути себе охоронцями порядку та спробували поспілкуватися з імітованим правопорушником.

Поліціянти нагадали присутнім основні правила дорожнього руху та наголосили на недопустимості керування транспортним засобом в стані сп'яніння.

Щоб наочно показати юнакам й дівчатам, як змінюються відчуття та світосприйняття людини, яка вживала алкогольні напої, патрульні запропонували присутнім протестувати алкоокуляри - це прилад, який змінює візуальне сприйняття навколишнього світу та координацію рухів. Всі охочі спробували свої сили та виконали запропоновані завдання.

Зустріч видалася надзвичайно корисною, пізнавальною та позитивною!