» » Відбулася лекція «Боролися, боремось, поборемо!»

Відбулася лекція «Боролися, боремось, поборемо!»

Дата: 20-10-2022, 14:24 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На соціально-гуманітарному факультеті відбулася інформаційна лекція, приурочена Дню захисника України. «Боролися, боремось, поборемо!» - у цих словах зміст 14 жовтня, адже це день, коли поєднані релігійне свято Покрови, День козацтва й УПА. Також під час проведення заходу було організовано історичну експозицію «Українське військо та його головні перемоги».

Лекція відображала основні періоди в історії Збройних Сил України у боротьбі за територіальну цілісність та незалежність нашої держави. Студенти висвітлили основні тенденції княжого війська Київської Русі та козацької доби. Про історію боротьби УПА розповів діяч реконструкторського клубу, завідувач відділу новітньої історії Тернопільського краєзнавчого музею Володимир Пукач. Сучасні Збройні Сили України проаналізував офіцер ЗСУ Іван Слободян, зосередив увагу на перебігу сучасної російсько-української війни, воєнних хитрощах, наголосив на неминучості нашої перемоги та відновленні територіальної цілісності.

Володимир Ярич - викладач кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності СГФ у своїй доповіді «Ребрендинг ЗСУ» висвітлив ідеологічну трансформацію ЗСУ та окреслив зв’язок із військовими традиціями українського воїнства.