» » Тренінг «Психологічні механізми налагодження ефективної комунікації з деструктивними особистостями»

Тренінг «Психологічні механізми налагодження ефективної комунікації з деструктивними особистостями»

Дата: 24-10-2022, 11:17 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Про техніки ведення кризових перемовин з деструктивними ососбистостями в екстремальних умовах у межах роботи силових структур студенти магістерської освітньої програми «Психологія перемовин та медіація» дізналися від начальника сектору психологічного забезпечення УКЗ Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Михайла Козюка.

Пан Михайло поділився власним досвідом про роль і місце перемовника у силових структурах та особливості встановлення комунікації з деструктивними особами. Зокрема, учасники розглянули основні етапи перемовин: підготовчий (виїзд на місце злочину в процесі якого необхідно зібрати інформацію з різних підрозділів про особу, скласти психологічний портрет та розуміти онтогенез особистості); етап прибуття на місце злочину, забезпечення особистої безпеки та етап встановлення техніки комунікації перемовної діяльності із злочинцем.

Не зважаючи на роботу в силовій структурі, перемовники працюють без зброї, адже за словами експерта: «Наша зброя – не сила, а слово як інструмент впливу». Студенти були задоволенні поданням структурного матеріалу,  практичними кейсам та змодельованими ситуаціями про особливості спілкування з людьми, які знаходяться у кризі, тонкощі налагодження комунікації з терористами, правопорушниками та людьми, які погрожують скоїти самогубство.

Організатори висловлюють щиру подяку спікеру - начальнику сектору психологічного забезпечення УКЗ та управлінню кадрового забезпечення ГУНП в Тернопільській області, які до того ж є зовнішніми стейкхолдерами магістерської програми «Психологія перемовин та медіація».