» » Студенти юридичного факультету розповідають про стажування під час навчання

Студенти юридичного факультету розповідають про стажування під час навчання

Дата: 25-10-2022, 15:48 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти юридичного факультету класичного університету Тернополя діляться враженнями про стажування під час навчання у ЗУНУ.  

Анастасія Сохацька, студентка групи ПР-31 розповідає: «На 2 курсі, у жовтні 2021 року я отримала можливість пройти стажування у адвоката Андрія Яворського. Тоді, я вперше побачила як працюють справжні професіонали. Андрій Васильович приділяв мені багато часу, розповідав про роботу адвоката, відповідав на мої запитання. Згодом, у лютому 2022 року я знову проходила стажування в адвокатурі, у Віталія Горби, тоді я вже закріпила набуті знання на практиці. Я ознайомилася із цивільними справами, відвідала судові засідання, спостерігала за роботою адвокатів, прокурорів та суддів. Для мене - це неймовірний досвід та змога здобути  знання, вміння та навички за межами освітнього процесу».  

 

Оля Ковальчук, студентка групи МП-41 зазначає: «Я проходила стажування у Тернопільській окружній прокуратурі Тернопільської у лютому 2022 року. Перш за все, хотіла б зауважити, що це дуже класна можливість для майбутніх фахівців - спробувати себе у різних напрямах, здобути цінний досвід та незабутні емоції. Упродовж навчання я дізналася як функціонує прокуратура та її структура, мала можливість бути присутньою при розгляді справ за участю прокурора, навчилася складати типові документи. Водночас мала змогу послухати про основні особливості роботи прокурорів, їх досвід та шлях у цій професії. Вдячна за неоціненний досвід та незабутні емоції».

«Стажування - є невід’ємною частиною професійного зростання кожного студента-правника, оскільки теорія, що вивчається в університеті потребує конкретного застосування на практиці, - Роман Томків, студент ПР-34, - на 2-му курсі, осінню 2021 року я мав нагоду пройти стажування у Тернопільському міськрайонному судді. Ознайомився із діяльністю судових органів України, компетенцією судів першої інстанції та особливостями цивільного судочинства, навчився складати типові судові документи, оформлення яких належить до повноважень секретаря судового засідання, зрозумів специфіку цивільних позовів, застосовував теоретичні знання на практиці, що є доволі важливим для мене, як для майбутнього юриста, а також усвідомив певні складні та суперечливі моменти у роботі адвокатів і суддів, що дозволило мені пізніше, під час навчання відтворити це у процесі судового засідання. Упевнений, усі набуті навички та здобуті знання під час стажування додадуть мені як впевненості, так і мотивації у подальшому навчанні!»

 

Студдекан юридичного факультету Ілля Онищук розказує: «Я проходив стажування двічі, у двох протилежних структурах: прокуратурі та адвокатурі. Це було дуже класно, адже я мав змогу слідкувати за роботою двох сторін опонентів. В окружній прокуратурі я був закріплений за прокурорами, що здебільшого займалися розслідуванням у справах щодо земельних відносин та відносин у сфері прирокористування. Чесно, ніколи не думав, що провадження у таких справах є цікавим, адже перше, що приходить на думку після того як почув слово прокуратура, це вбивства, пограбування або корупція, а не держгеокадастр та реєстратор, але кримінальний світ набагато ширший. Стажування  - це дуже прикольно, адже ти не просто в теорії можеш побачити як працює адвокатура чи прокуратура, а ще й спробувати себе в їхній ролі, і зрозуміти чи це дійсно твоє».