» » Нові віхи міжнародної співпраці у сфері медіації ННІК ЗУНУ

Нові віхи міжнародної співпраці у сфері медіації ННІК ЗУНУ

Дата: 31-10-2022, 16:11 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На сьогодні медіація зарекомендувала себе як ефективний спосіб вирішення конфліктів у більшості країн світу та поступово охоплює всі сфери життя. Кожна держава, яка запроваджує  медіацію, самостійно вирішує, яка модель медіації буде найкраще відповідати її системі законодавства і культурним традиціям. Набиратися досвіду, обмінюватися ідеями, створювати спільні проекти разом із  представниками лідируючих осередків у сфері медіації та практикуючими медіаторами є одним із завдань Школи перемовин та медіації навчально-наукового інституту комунікацій ЗУНУ.

Нещодавно відбулася зустріч директора ННІК Оксани Коваль із засновником, директором Камбоджійського центру медіації, старшим науковим співробітником Міжнародного фонду Вайнштейна (США), експертом ADR Саватом Меасом.

Пан Сават є координатором проекту «Доступ до правосуддя» – спільної програми ADR та медіації Програми розвитку ООН (ПРООН) та Королівського уряду Камбоджі. Як президент правління директорів, він очолює ініціативи CCM у ADR та програми медіації, допомагає численним неурядовим організаціям та державним установам у формуванні та реалізації офіційних програм ADR. Зокрема, він розробив програми ADR та медіації для Центрів надання послуг правосуддя для Комітетів із вирішення спорів громад при Міністерстві юстиції та Міністерстві внутрішніх справ.

Сторони готуються до підписання угоди про співпрацю між установами та вжемають перші напрацювання у напрямку отримання міжнародної  стипендіальної програми.

Школа перемовин та медіації і надалі працюватиме над проектами міжнародної співпраці. Такий досвід сприятиме виробленню принципово нового й сучасного підходу до подальшої інституціоналізації медіації в Україні.