» » Зустріч із українським політологом у межах проєкту «Студії публічної дипломатії 4.0»

Зустріч із українським політологом у межах проєкту «Студії публічної дипломатії 4.0»

Дата: 4-11-2022, 16:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно відбулася друга зустріч у межах проєкту «Студії публічної дипломатії 4.0: експертно про політику, економіку, бізнес, міжкультурні комунікації».

Гостем став Євген Магда – директор Інституту світової політики, кандидат політичних наук, доцент Національного технічного університету КПІ імені Ігоря Сікорського. У ході зустрічі учасники обговорили глобальний вимір російсько-української війни та отримали вичерпні відповіді на актуальні питання:  коли почалася війна, чому росія її розпочала,  чи можливо було цього уникнути.

Під час спілкування зазначено, що 24 лютого 2022 року - це не початок війни, а перехід із фази гібридної у фазу конвенційної,  це неспровокований напад ядерної держави на країну, яка відмовилася від такої зброї; успішна Україна є серйозним викликом для росії; ця війна екзистенційна - Україна у ній має історичне і цивілізаційне завдання – перемогти; це війна цивілізаційна і війна інформаційна; найкраща протидія фейкам - збільшення поінформованості та розвиток критичного мислення; інструментами кремля у цій війні є: ядерний тероризм, енергетичний шантаж і шантаж продовольчою кризою, міфічні наративи і пропаганда.

Також відбулася дискусія, під час якої студенти і викладачі окреслили, що ми мислимо категоріями війни, але необхідно змінювати оптику й фокус на поствоєнне економічне відновлення і відновлення демократичних імпульсів, отримуємо зброю, як "жертва агресії", але маємо шукати механізми трансформації військових подвигів у розвиток України, повинні повною мірою розвіяти російський наратив, що Україна - це "держава, яка не відбулася".

 

Продовжуємо працювати та доводити, що українці - це унікальна нація, а Україна може відстояти свою державність і незалежність!