» » Участь у міжнародній конференції з перемовин «The second Bi-annual Negotiation Conference-2022»

Участь у міжнародній конференції з перемовин «The second Bi-annual Negotiation Conference-2022»

Дата: 14-11-2022, 17:05 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 На запрошення професора Кіотського університету (Японія) Вільяма Бабера викладачі та студенти освітньо-професійної програми «Психологія перемовин та медіація» 11 листопада 2022 року взяли участь у міжнародній конференції з перемовин «The second Bi-annual Negotiation Conference-2022».

Захід організовано кіотським університетом спільно з Японським товариством перемовин (JNS) та Міжнародною Асоціацією навчання та дослідження перемовин (INTRA).

Основною метою цього заходу є об’єднання дослідників, викладачів,  тренерів з перемовин, професійних перемовників, а також магістрів та докторантів з усього світу, які цікавляться цією темою. Спікери та учасники конференції цьогоріч представляли дев’ять країн, зокрема: Японію, Німеччину, Данію, Бельгію, Бангладеш, Францію, Чеську Республіку, Італію. Відрадно, що уперше на цьому заході були присутні представники з України, які мали честь презентувати Західноукраїнський національний університет, а саме: директорка навчально-наукового інституту комунікацій Оксана Коваль та її помічниця Анастасія Мартиневич, гостьовий лектор програми, експерт з перемовин та міжнародний радник з медіації Олег Трибой, а також студенти академічної групи ПСПм-11 Герберт Фаградян та Гліб Вакунов.

Першими словами під час відкриття конференції були слова підтримки Україні та її народові у боротьбі з росією. А також щирі вітання у міжнародній спільноті перемовників української делегації Класичного університету Тернополя. Надзвичайно тепло та привітно прийняли нашу команду до професійного кола.

 

Найцікавіші дискусії та масу питань учасників викликали доповіді таких дослідників та практиків, як-от:

«Вплив технологічного впровадження на перемовинах» докторки Чаві Чен, Католицький університет Лілля (Франція);

«Розуміння переговорів через інші поля: метафоричний підхід» доктора М. Такаморі, Університет Квансей Гакуїн (Японія);

«Сприяння врегулюванню спорів за допомогою процесу медіації «Керований вибір» доктора Б. Йордана, Бізнес-школа Влерік (Бельгія);

«Принципи медіації в політичних реаліях поляризованого світу» докторки І. Мантон, Празький університет економіки та бізнесу (Чехія);

«Розвиток довіри в онлайн-переговорах» доктора М. Хоссен, Кіотський університет (Японія);

«Якісне дослідження орієнтирів у перемовинах» доктора М. Манн, Університет Льойфана (Німеччина);

«Дослідження альтернативного початку перемовин» доктора П. Кестінга, Орхуський університет (Данія);

 

Панельну сесію представили доктор Ю. Ітея (Університет Хітоцубаші, Японія), доктор М. Такаморі (Університет Квансей Гакуїн, Японія), доктор Д.-К. Василеску (Технічний університет Відня, Австрія).

 

З великим прагненням розвитку та самовдосконалення, команда навчально-наукового інституту комунікацій стрімко вливається у міжнародну професійну спільноту у сфері перемовин та медіації задля імплементації кращого світового досвіду в Україні.