» » Викладачі ЗУНУ взяли участь у Міжнародній зимовій школі й стали учасниками тренінгу у Дортмундському університеті прикладних наук і мистецтв

Викладачі ЗУНУ взяли участь у Міжнародній зимовій школі й стали учасниками тренінгу у Дортмундському університеті прикладних наук і мистецтв

Дата: 28-11-2022, 10:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 14-18 листопада 2022 року науковці кафедри інформаційно-обчислювальних систем і управління ФКІТ Західноукраїнського національного університету та студенти освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр» спеціальності «Комп’ютерні науки» відвідали Дортмундський університет прикладних наук і мистецтв (Німеччина), з метою участі у традиційній Міжнародній зимовій школі у сфері ІТ та тренінговому тижні для викладачів.

Під час перебування у Німеччині відбувся тренінговий курс  «Англійська мова як засіб навчання», у якому взяли участь викладачі різних закладів вищої освіти, для яких англійська мова є іноземною. Тренінг спрямований на здобуття практичних навичків роботи англійською мовою зі студентами.  Під час навчання слухачі вдоскноналювали вміння керувати багатомовною аудиторією, вивчали як успішно планувати та реалізовувати на практиці освітні програми, планувати й проводити  інтерактивні лекційні, практичні та лабораторні заняття, використовувати різноманітні стратегії для розуміння і підтримання їхнього усного й письмового навчання, покращити базові міжособистісні та комунікативні навички. Також учасники мали можливість презентувати свої лекції та отримали цінні рекомендації від інструкторів тренінгового курсу.


У межах роботи Міжнародної зимової школи викладачі та студенти долучилися до стріму «Передові перспективи науки про дані» («Advanced Perspectives on Data Science»), який базувався на результатах роботи проєкту «Віртуальна магістерська взаємодія з інтелектуальної обробки даних / Virtual Master Cooperation Data Science (ViMaCs)», що фінансується DAAD. Він охоплював теми «Штучний інтелект і аналіз даних», «Бізнес-аналітика та прийняття рішень», «Хмарні системи обробки даних», «Збір і обробка даних», «Операції машинного навчання (MLOps)».

Викладачі кафедри інформаційно-обчислювальних систем і управління та студенти ЗУНУ отримали цінний досвід роботи й навчання у англомовному міжнародному середовищі.