» » Бібліотека ім. Л. Каніщенка щодня працює на перемогу!

Бібліотека ім. Л. Каніщенка щодня працює на перемогу!

Дата: 4-01-2023, 13:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Бібліотека ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету сьогодні – це символ культури, інформаційний центр, де сконцентровані ресурси, що якісно змінюють навчальний процес.

З початку повномасштабного вторгнення країни-агресора Бібліотека ім. Л. Каніщенка ЗУНУ стала серцем  волонтерської діяльності з плетіння маскувальних сіток, захисних костюмів для снайперів та виготовлення окопних свічок. Працівники щоденно та неустанно підтримують наших воїнів, старанно вплітаючи стрічки тканин з любов’ю та повагою до захисників.

Тому, підсумовуючи волонтерську діяльність за 2022 рік колектив бібліотеки зазначає: «Ми виготовили більше 370 маскувальних сіток,  пошили і виплели  близько 130 захисних снайперських костюмів».

Всупереч суворим реаліям сьогодення Бібліотека ім. Л. Каніщенка ЗУНУ протягом року повноцінно функціонувала. 

Важливим аспектом діяльності бібліотеки є активна її присутність у міжнародних рейтингах: The Times Higher Education, QS World University Rankings, Webometrics, Uniranks та ін. Це дає змогу оцінити діяльність та досягнення нашого університету загалом та професорсько-викладацького колективу на світовій арені. Крім того, бібліотека продовжує брати участь у світовому рейтингу транспарентності інституційних репозитаріів університетів та ін. науково-освітніх установ (Transparent Ranking of Repositories). Бібліотека  володіє повним доступом до Scopus та Web of Science. Налагоджена тісна співпраця з платформами: Research4Life, Coursera, EBSCO, ElseviarHealth, Grafiaty, ELibUkr. Наші партнери : Goethe Institute, Unicheck, Grafiaty, Clarivate Analytics, Українська бібліотечна асоціація.

Читачі - це спраглі до мудрості молоді і креативні люди. Студенти та викладачі відвідують нашу бібліотеку, щоб дізнатися про нове і незвідане.

Для наших відвідувачів організовано 108 книжкових виставок, тематику яких висвітлювало 4343 документів; проведено більше 40 культурно-просвітницьких заходів,  56 бібліотечних уроків, екскурсій і оглядів.

У читальному залі було організовано семінарські та практичні заняття для студентів різноманітних спеціальностей, метою яких була популяризація наукових і фахових видань фонду та допомога у навчанні щодо пошуку необхідної літератури.

Соціокультурна діяльність книгозбірні спрямована на формування ціннісних орієнтацій особистості, створення привабливого іміджу, а також комунікації, які виникають у процесі такої діяльності.

Приємно зазначити, що профіль нашої бібліотеки присутній у багатьох соціальних мережах.

Ви можете нас знайти у:

Facebook: https://www.facebook.com/Бібліотека-ім-Л-Каніщенка-ЗУНУ-1036114383120545

 

Instagram: https://www.instagram.com/library_wunu/

 

TikTok: https://www.tiktok.com/@library_wunu

 

Twitter: https://twitter.com/library_wunu

 

Вікіпедія: https://uk.wikipedia.org/wiki/Бібліотека_ім._Л._Каніщенка_Західноукраїнського_національного_університету