» » Студенти СГФ обговорили роль соціального працівника у волонтерстві

Студенти СГФ обговорили роль соціального працівника у волонтерстві

Дата: 9-02-2023, 15:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах дуальної освіти відбулася відеозустріч студентів спеціальності «Соціальна робота» та «Психологія» із фахівцями школи №29 м. Тернополя.

Із соціальним працівником Юлією Федак обговорили «Роль соціального працівника у волонтерстві» та соціальну роботу в сучасному українському суспільстві, що здійснюється у різних формах, і має місце там, де відбуваються численні комплексні взаємодії між людьми та їхнім середовищем.

Психолог цієї школи, волонтер організації з прав захисту дитини UNISEF Лілія Галянта розповіла про ведення документації практичним психологом у закладі освіти, обговорила із молоддю актуальні питання та особливості роботи у воєнний  час, адже під час повномасштабної війни в Україні перед ними постали нові завдання щодо підтримки ментального здоров’я дітей і дорослих, ознайомила присутніх із особливостями роботи шкільного психолога з дітьми із числа вимушено переміщених осіб.

Під час зустрічей педагоги школи I-III ступенів №29 з поглибленим вивченням іноземних мов розповіли, де і в який спосіб можна отримати психологічну та соціальну допомогу. Окрім того, говорили чому важливо піклуватися про власний емоційний стан; як піклуватися про себе та налаштуватися на роботу в умовах невизначеності; як діти різного віку переживають та реагують на стрес під час війни; чому проблеми булінгу, суїцидальної поведінки та насильства актуалізуються у період війни і як варто діяти; як підтримати дітей та які техніки можна застосовувати, аби допомогти учням впоратися зі стресом.