» » Науково-практична конференція «Українська мова та культура в сучасному гуманітарному часопросторі: аспекти міжмовної комунікації та формування комунікативної компетентності сучасного фахівця»

Науково-практична конференція «Українська мова та культура в сучасному гуманітарному часопросторі: аспекти міжмовної комунікації та формування комунікативної компетентності сучасного фахівця»

Дата: 24-02-2023, 11:12 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно колектив кафедри іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім.Б.Д.Гаврилишина Західноукраїнського національного університету став співорганізатором науково-практичної конференції «Українська мова та культура в сучасному гуманітарному часопросторі: аспекти міжмовної комунікації та формування комунікативної компетентності сучасного фахівця», яка відбулася у Міжнародній академії прикладних наук в Ломжі (Польща).

До присутніх звернулася проректорка з міжнародної діяльності Оксана Десятнюк. Оксана Миронівна побажала учасникам плідної роботи, цікавих думок та нестандартних ідей.

На пленарному засіданні виступили викладачі кафедри іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій ЗУНУ.

Ольга Царик - д.пед.н., професорка кафедри іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій, директорка школи міжнародних комунікацій презентувала доповідь «Білінгвальне навчання як засіб професійної підготовки перекладачів в умовах імплементації програм ЄС».

Лілія Штохман, к.філол.н., доцентка кафедри іноземних мов та інформаційно-комунікаційних технологій розповіла присутнім про роль і значення комунікативної складової у навчанні перекладачів.