» » Лекція «Особливості переміщення товарів у різних митних режимах» на ФФО

Лекція «Особливості переміщення товарів у різних митних режимах» на ФФО

Дата: 14-03-2023, 17:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З метою підвищення рівня практичних навичків та компетентностей у студентів 2 курсу, які навчаються за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування»,  було проведено лекцію із в.о. начальника відділу митного оформлення №3 митного поста «Тернопіль» Тернопільської митниці Віталієм Мельниковим. 

Модератором зустрічі виступив кандидат економічних наук, доцент Анатолій Луцик.

До учасників заходу звернувся декан факультету фінансів і обліку Західноукраїнського національного університету Андрій Кізима, який зосередив увагу на необхідності проведення занять із залученням фахівців-практиків.

Характеризуючи практику митного оформлення у різних митних режимах, Віталій Мельников зазначив поширені питання імпорту й експорту, а також навів цікаві приклади оформлення щодо нечастих у використанні митних режимів – «відмова на користь держави» та «знищення або руйнування».

Лекція проходила у формі дискусії між студентами, Віталієм Мельниковим та викладачами кафедри фінансів ім. С.І. Юрія, які долучилися до зустрічі. Зокрема, відповідаючи на питання Анатолія Луцика щодо особливостей митного оформлення під час війни, Віталій Мельников зауважив тенденцію зростання оформлення у митному режимі експорту завдяки переміщенню виробництва та бізнесу у наш регіон. Молодь та доцент Володимир Дмитрів отримали обґрунтовану відповідь щодо причин затримок із митним оформленням вантажів на прикордонних митних постах, які можуть бути спричинені також роботою митних органів іноземних країн. Віталій підтримав пропозицію щодо впровадження митного оформлення через застосунок «Дія», відповідаючи на запитання доцента Святослава Герчаківського.

На завершення лекції Віталій Мельников зауважив на важливості правильного трактування студентами обраної професії митника й сказав, що митник повинен працювати на користь та в інтересах українського суспільства.