» » У ЗУНУ підтримали глобальну екоініціативу «Greening of the Planet»

У ЗУНУ підтримали глобальну екоініціативу «Greening of the Planet»

Дата: 21-04-2023, 15:58 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах реалізації проєкту «Greening of the Planet» студенти та викладачі навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету разом із Почесним консулом Угорщини у Тернополі Тетяною Чубак долучилися до екоініціативи та посадили сакури.

У 2020 році розпочався глобальний проєкт «Озеленення України», який успішно завершився з висадкою понад 3 мільйонів дерев. На наступний рік, у 2021, була започаткована глобальна екоініціатива «Greening of the Planet», яка стала успішною в 100 країнах світу.

Організатор проєкту «Greening of the Planet» — благодійний фонд "Озеленення України", заснований Ганною Крисюк - президенткою Business Woman Club та Сергієм Гайдайчуком - президентом CEO Club Ukraine, за підтримки більше ніж 50 партнерів з різних країн світу, Міністерства закордонних справ України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України і Державного агентства лісових ресурсів України.  У 2023 році організатори проєкту «Greening of the Planet» планують зосередитися на зборі коштів для допомоги ВПО та ЗСУ, а також розпочати ековідновлення України на деокупованих територіях.

Розповідаючи про ініціативу, Почесний консул Угорщини у Тернополі Тетяна Чубак зазначила: «До Міжнародного дня Матері-Землі стартує перша світова акція «1 мільйон дерев життя», під час якої організатори планують висадити 1 млн дерев у понад 30-ти країнах світу. Також буде проведено телеміст у кількох країнах та областях України для збору коштів на розвідувальні дрони міжнародного проєкту “1000 дронів для України”».

 «Разом із студентами класичного універсистету Тернополя ми підтримуємо  екоініціативи, адже важливо привертати увагу українців до проблем екології, дарувати нове життя та озеленювати нашу державу», - сказала директорка ННІМВ ім. Б. Д. Гаврилишина Ірина Іващук.

Відновлюємо разом екосистему землі та об'єднуємо людей усієї планети!