» » Навчально-практичний семінар для студентів ОПП «Енергетичний аудит»

Навчально-практичний семінар для студентів ОПП «Енергетичний аудит»

Дата: 26-04-2023, 14:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Кафедрою бізнес-аналітики та інноваційного інжинірингу, у межах договору про співпрацю між ЗУНУ та ТОВ Завод «Ремпобуттехніка» (м. Тернопіль), започатковано новий проєкт, що передбачає проведення наукових та практичних семінарів для студентів освітньо-професійної програми «Енергетичний аудит», які навчаються за спеціальністю «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Проблема енергетичної незалежності та енергетичного забезпечення стала найактуальнішою для держави і населення України не лише упродовж минулої зими, такою вона залишається й досі.

У рамках інспірованого проєкту та у контексті вказаних проблем, а також з метою ознайомлення з практичною діяльністю у процесі вивчення навчальних дисциплін «Альтернативні та відновлювальні джерела енергії» та «Електротехнічні матеріали» на базі ТОВ Завод «Ремпобуттехніка» було проведено навчально-практичний семінар для студентів денної форми навчання другого курсу (група ЕЛЕА-21).

У семінарі взяли участь доктор наук, професор Петро Пуцентейло, кандидати наук, доценти Ольга Завитій, Михайло Федірко, Микола Горлачук.

Товариство з обмеженою відповідальністю Завод «Ремпобуттехніка» розпочало свою історію ще в 1995 році. З того часу економіка і технологічний рівень розвитку країни радикально змінилися. Сьогодні товариство є одним із лідерів у сфері виробництва електротехнічної продукції, різноманітного телекомунікаційного і електрощитового обладнання в Україні. До основних напрямів діяльності компанії відноситься також виробництво металоконструкцій. Фактично, це єдине підприємство такого виду діяльності, що функціонує на Тернопільщині.

Потужна інфраструктура підприємства, яка об’єднує на єдиній власній території виробничі та наукові потужності, дозволяє займати провідне місце на ринку телекомунікаційного і електрощитового обладнання. Завод «Ремпобуттехніка» пропонує продукцію, ідеї та рішення як для державних та комерційних підприємств, так і для окремих споживачів або домогосподарств.

Чітко впізнаваний власний профіль та традиції високої якості ґрунтуються на основі інноваційного підходу до розвитку підприємства, а саме із започаткуванням виробництва високотехнологічної продукції: джерел безперебійного живлення (UPS Off, Line-Interactive), гарантованих систем живлення 24/48/60В DC, випрямних модулів потужністю від 200Вт до 3000Вт, інверторів (АС-DC / AC або DC-AC) ємністю 300 ВА- 0 кВА, перетворювачів напруги (DC/DC) потужністю від 200 Вт до 1,8 кВт і більше, сучасних розподільних щитів, мобільних антен для базових станцій GSM, UMTS, LTE та ін.

Особливо цікавими та пізнавальними для студентів стали матеріали і візії майбутнього розвитку енергетичної галузі, висвітлені у виступі керівниці товариства Ольги Колос.

Інноваційний енергетичний перехід до нового технологічного укладу, зумовлений глобальною трансформацією суспільного життя у межах Четвертої індустріальної революції, все більше вимагає практично від кожного із нас ставати активними учасниками цього процесу, свідомо визначати нові тренди розвитку нашого життєвого середовища на користь розвитку людської ідентичності.

«Енергетичний аудит» як інноваційна та унікальна в Україні освітньо-професійна програма дозволяє студентам відчути не лише популярність і престиж професійного зростання, здобуваючи сучасну університетську освіту, а сміливо та впевнено дивитися у своє майбутнє. Величезний дефіцит фахівців у цій сфері спостерігається як в Україні, так і в усьому світі.

Професорсько-викладацький колектив і студенти кафедри бізнес-аналітики та інноваційного інжинірингу висловлюють щиру подяку за організацію і проведення навчально-практичного семінару, можливість усебічного ознайомлення з інноваційними технологіями, сучасними напрямами розвитку електротехнічного бізнесу та теплу зустріч.