» » Презентація книги «Гроно калини на долоні» Неоніли Крем’янчанки

Презентація книги «Гроно калини на долоні» Неоніли Крем’янчанки

Дата: 28-04-2023, 11:31 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У читальному залі бібліотеки ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету відбулася зустріч із краєзнавицею, письменницею, членкинею Національної спілки письменників Неонілою Крем’янчанкою.

Присутні ознайомилися із творчістю Неоніли,  переглянули книги на історико-патріотичну тематику, нариси й оповіданння про боротьбу УПА на Тернопіллі, Майдан і Небесну Сотню, російсько-українську війну.

Пані Неоніла презентувала книгу «Гроно калини на долоні», 270-сторінкове видання із фото та ілюстраціями, яка містить понад 70 художніх нарисів та оповідань на основі документальних розповідей українських воїнів, учасників АТО/ОСС, військових медиків, волонтерів із різних куточків України. Важливо зазначити, що усі  73 розповіді написані на основі реальних фактів із фронтового життя.

Книгу проілюструвала талановита художниця польсько-литовського походження, яка зараз мешкає у Києві, волонтерка – Беата Куркуль. Вона відома завдяки своїм численним малюнкам українських військовослужбовців, учасників війни на сході України.

Пані Неоніла акцентувала увагу на патріотизмі та волонтерстві, трудовій міграції та любові до рідної землі. зачитала й кілька оповідань із презентованої книги. Після почутого у присутніх з’являлися сльози на очах, сльози, яких ніхто не соромився. Молодь була зворушена і розчулена почутим…

Письменниця прагне, щоб її твори стали насамперед «школою життя для сьогоднішнього покоління молодих». Тому й не дивно, що слухачами були студенти  ВСП «Фаховий коледж економіки, права та інформаційних технологій», соціально-гуманітарного факультету і працівники бібліотеки  ім. Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету.

Неоніла Крем’янчанка подарувала бібліотеці свої книги, нариси, оповідання та поетичні збірки.

Колектив бібліотеки ім. Л. Каніщенка вдячний Неонілі Крем'янчанці за дарунки, які сприятимуть відродженню культури та духовного зростання й обов’язково знайдуть свого читача.