» » XХ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів»

XХ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів»

Дата: 25-05-2023, 13:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 25 травня на базі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія факультету фінансів та обліку Західноукраїнського національного університету відбулася XХ Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів.

З вітальними словами до учасників звернувся декан факультету фінансів та обліку ЗУНУ Андрій Кізима, який наголосив на актуальності тематики конференції та побажав усім плідної роботи, цікавих ідей і конструктивного діалогу. Завідувачка кафедри фінансів ім. С.І. Юрія ЗУНУ Ольга Кириленко запросила присутніх  до активної дискусії та обміну досвідом.

Також у  роботі наукового заходу взяв участь директор митної брокерської фірми СМП «Райвест»  Богдан Задорожний. Він сказав, що фіскальна політика  в умовах війни є головною ланкою забезпечення фінансової стабільності функціонування держави.

Із доповідями виступили студенти: Мирослав Бугір, група ФМСм–11, «Процес імплементації угоди про асоціацію України з ЄС»;  Софія Турук, група ФМПС–33, «Аналіз змін податкового законодавства в Україні в умовах воєнного стану»; Оксана Колодій,  група ФБСт–12  ВСП «ФКЕПІТ», «Оподаткування ФОПів в умовах воєнного стану»; Вікторія Кобільник, група ФФ–42, «Тенденції та перспективи управління державним боргом України в умовах війни та післявоєнний період»; Володимир Погонець, група ФМСм–11, «Контрабанда та способи боротьби з нею»;  Софія Вознюк, група ФМПС–32, «Корупція в митних органах: феномен та особливості протидії».

Усі виступи були креативними. Відрадно, що більшість доповідачів мають досвід практичної роботи у напрямі досліджуваної проблематики.

У дискусії науково-практичної конференції активну участь взяли викладачі кафедри фінансів ім. С.І. Юрія: к.е.н., доцент Володимир Валігура, к.е.н., доцент Тарас Маршалок, к.е.н., доцент Святослав Герчаківський, д.е.н., професор Володимир Горин, декан ФФО Андрій Кізима та студенти факультету фінансів та обліку ЗУНУ.

Підсумовуючи,  завідувачка кафедри фінансів ім. С.І. Юрія  Ольга Кириленко зазначила важливість доповідей, високий рівень підготовки доповідачів та їх обізнаність в обраній сфері досліджень, подякувала директору Богдану Задорожному за те, що він долучився до спілкування.

Модератор, к.е.н., доцент Володимир Валігура зауважив, що такі заходи  розвивають критичне мислення у молодих вчених і мотивують до подальших наукових напрацювань.